A győzteseké a főnyeremény

Mit gondolsz, meg tudod-e valósítani a célkitűzéseidet, vagy sem? Képes vagy arra, hogy elégedetten éld le az életedet vagy sem? Adj választ erre a két kérdésre és megtudod, hogy milyen a jelenlegi lelki beállítottságod. Hogy van-e önbizalmad, vagy nincs meghatározza azt, hogy miben tudsz sikereket elérni, és miben nem. Önbizalom nélkül nem megy. A győztesek mindig magabiztos emberek. Nem azért magabiztosak, mert győztek, hanem azért győztek, mert magabiztosak. Az emberek hajlamosak megfordítani a sorrendet, pedig ez így nem működik. Önbizalom, kemény munka, és lelkesedés nélkül semmi sem született még ezen a világon. A főnyereményre vágysz? Akkor adj bele mindent, dolgozz keményen, fegyelmezetten és kitartóan, és a tiéd lesz. Erre mindenki képes, aki komolyan veszi a céljait, és gőzerővel halad a megvalósítás útján.

Olvass továbbA győzteseké a főnyeremény

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A sikerélmények fontossága

Mit gondolsz mi különbözteti meg a boldog embereket a boldogtalan emberektől? Már önmagában a boldogság fogalmával sem vagyunk teljesen tisztában, hiszen nagyon relatív, hogy mi egyáltalán a boldogság. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a boldogság több tényezőtől is függ. Az egyik legfontosabb ezek közül a sikerélmények átélése. Ha valakit több sikerélmény ér, mint kudarcélmény, az kiegyensúlyozottabb lesz. De ha valakit leginkább csak  kudarcélmények érnek az életben, az előbb utóbb összegörnyed, és beletörődve,  álmait feladva éli tovább az életét.

Olvass továbbA sikerélmények fontossága

Ki korán kel, aranyat lel!

Korán reggel felkelni jó, feltéve, ha éjszaka rendesen tudtál aludni. Reggel, felkelés után több az energiánk, mint akár napközben, vagy az esti órákban. Ha sportolni szeretnél és azért nem kezdesz bele, mert nincs elég energiád hozzá, akkor sportolj korán reggel. Bármiről is legyen szó, ami fizikai erőfeszítést vesz igénybe, jobb túlleni azon már a reggeli órákban. Ha délelőtt már a nehezén túl vagy, akkor a nap hátralevő részében jobban fogod érezni magad. Mindenkinek vannak nehéz, és kevésbé nehéz feladatai, amelyeket el kell végeznie a nap folyamán.

Olvass továbbKi korán kel, aranyat lel!

A munka és a magánélet egyensúlya

Vannak karrieristák, akik hatalmas elmismerésre tesznek szert a munkahelyükön, önálló vállalkozásokat hoznak létre, meggazdagodnak, azonban az életük többi területére a kudarc jellemző. A házasságuk csődben van, a baráti kapcsolataik megromlottak, egészségük a romok alatt, állandó konfliktushelyzetbe kerülnek másokkal, és sorolhatnám tovább. Ezeket hallva, elgondolkodunk azon, hogy ez a nagybetűs siker ára? Akarunk mi egyáltalán sikeres karriert építeni, vagy inkább megmaradunk a jelen helyzetünkben, de legalább a családi békénk megmarad? Valóban, ezek valós problémák, és sok “sikeres” ember életére is jellemzőek, azonban vegyük figyelembe, hogy vannak kivételek is. Vannak emberek akik életük minden területén sikeresek, a titkuk pedig az, hogy egyensúlyban tartják az életüket. Mit is jelent ez? Tudatosítják magukban azt, hogy az élet különböző aspektusokból épűl fel, és csak akkor lehet valaki elégedett az életével, ha egyensúlyban tartja ezeket.

Olvass továbbA munka és a magánélet egyensúlya

Csináld azt amit szeretsz, szeresd meg azt amit csinálsz!

Amikor olyan dolgot csinálunk, amit szeretünk is, akkor jól érezzük magunkat, és kicsattanó a jókedvünk amikor mások megdícsérik a munkánkat. Ezzel ellentétben vannak dolgok az életben amelyekhez egyáltalán nincs kedvünk, de valamilyen oknál fogva el kell mégis végeznünk. Ilyenkor általában kellemetlenül érezzük magunkat, és, ha olyan a természetünk, akkor morgolódunk egész nap. Több dolgot végzünk el naponta amit nem szeretünk csinálni, mint olyan dolgokat amelyeket viszont igen. A megoldás talán az lenne, hogy hagyjunk fel minden olyan dologgal, amelyekhez nincs kedvünk, és csak azokkal foglalkozzunk amikhez van. De, azok akik így tesznek, valójában sokkal többet ártanak maguknak, mint azt tudnák egyáltalán. Miért van ez? Ha csak olyan dolgokat csinálnánk az életben, amiket szívesen csinálunk, akkor megragadnánk egy helyben, és egyáltalán nem fejlődnénk. Nem beszélve arról, hogy aki nem hajlandó számára kellemetlen, de hasznos dolgokkal aktívan foglalkozni, az előbb-utóbb, kiesik a társadalomból, és akár a megélhetési forrását is elveszítheti. Tehát, aki csak azokkat a dolgokat csinálja, amiket szeret, az feszültséget teremt a saját életében, és más emberekkel való kapcsolatában is.

Olvass továbbCsináld azt amit szeretsz, szeresd meg azt amit csinálsz!

Nyeld le a békát! Minél előbb, annál jobb!

Nyeld le a békát! Ez  arról szól, hogy vállaljuk a felelősséget az előttünk álló problémákért és oldjuk meg minél előbb azokat.. Ne halogassuk! Mindannyian békákat nyelünk le, minden nap. De nem sült ropogós békacombot, hanem a nyers valóságot. A békaevést mindig kellemetlen érzések kísérik, ettől nem tudunk megszabadulni. Ha halogatjuk,akkor egy békából sok kis béka lesz, és addig szaporodnak, amíg már el nem lepik az egész életünket. Ez kihatással lesz a kapcsolatainkra, kiégettek, fáradtak, lusták leszünk. Ez az ára a halogatásnak…

Olvass továbbNyeld le a békát! Minél előbb, annál jobb!

A bőség zavara

Ma már korlátlan mennyiségben hozzáférhetünk bármilyen információhoz. Az internet elterjedésével, már olyan töménytelen mennyiségű információkhoz juthatunk hozzá, amelyeket megemészteni sem tudunk rendesen. Nem pusztán arról van szó, hogy a bőség zavarában élünk, hanem arról is, ha nem vagyunk óvatosak, azon kaphatjuk magunkat, hogy már órák óta az internetet böngésszük.

Ugyanez jellemző arra is, amikor minden nap egy-egy új üzleti lehetőséggel próbálnak minket kecsegtetni legkedvesebb “SPAM” használó barátaink. Habár a szándék jó, és valószínűleg a reklámozott termék is, mégis az a gond, hogy, ha minden nap új üzleti lehetőségekkel ismerkedünk meg, és mindegyikbe belefogunk, utána egyiket sem fogjuk befejezni. Ahogyan a közmondás is tartja: Ezermester mindent restel.

Olvass továbbA bőség zavara

A rendtartás művészete

Szeretnék megosztani veletek egy követhető módszert, a rendrakáshoz. Köztudott, hogy könnyebb a rendet fenntartani, mint rendet csinálni. Hajlamosak vagyunk a rendrakást halogatni a végtelenségig. Majd elmegy a kedvünk tőle, hiszen rengeteg időt és türelmet igényel rendbe rakni egy rendetlen lakást. Egyszerre ez nagyon elkedvtelenítő tud lenni. Ha nem engedhetünk meg magunknak egy takarítót, akkor nekünk kell elkezdenünk megcsinálni. De hogyan álljunk neki?

Olvass továbbA rendtartás művészete