Támogathatod az oldal működését, ha szeretnéd

A motiváció blogot már másfél éve működtetem. Még 2008 őszén kezdtem el hobbiból írni motivációs bejegyzéseket egy ingyenes blogoldalon. Hamarosan észrevettem, hogy pár hónapon belül több száz olvasom lett. A visszajelzések és a köszönő levelek sokasága azt mutatja, hogy igényt tartanak az írásaimra. Tavaly óta, már motivacioblog.hu néven fut tovább a blog. Érdemes volt beruházni egy saját domain névre, hiszen egyre többen és többen tévednek az oldalra minden nap.

Olvass továbbTámogathatod az oldal működését, ha szeretnéd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Légy te is fordított paranoid

Amikor paranoid emberekről hallunk, először egy betegesen negatív hozzáállás jut eszünkbe. Ismerős helyzet, amikor úgy érzed, hogy az egész világ összeesküdött ellened. Úgy tűnik, mintha az élet úgy intézné az eseményeket körülötted, hogy az mindenképpen rossz legyen neked. Ami még ennél is rosszabb, ha ez hosszú ideig így megy, akkor teljes meggyőződéssel elhiszed, hogy semmi reményed az életben, és egy nagy rakás szerencsétlenség vagy.

Olvass továbbLégy te is fordított paranoid

Pozitív lelki beállítottság

A világon élt valóban sikeres emberek képesek voltak kialakítani magukban a pozitív lelki beállítottságot olyannyira, hogy teljes mértékben el tudták űzni a fejükből a negatív és aggodó gondolatokat. Kifejlesztették magukban azt a már gyerekesen pozitív tulajdonságot, hogy teljes mértékben a Gondviselésre bízáták magukat, és minden helyzetben a legjobbat várták el.

Olvass továbbPozitív lelki beállítottság

Gyakorlati példamutatás

Napjainkban több tízezer önfejlesztő könyv jelenik meg a piacon arról, hogyan valósítsuk meg az álmainkat és éljünk boldogabb életet. Ám legtöbbször az olvasó semmit sem profitál belőlük, mert nem kezdi el a gyakorlatban is alkalmazni az ott leírtakat. Hogyan is várhatják el mindenkitől, hogy a gyakorlatban alkalmazzák, amikor nem tanítják meg nekik, hogy ezt hogyan kell csinálni.

Olvass továbbGyakorlati példamutatás

Légy aktív egész nap!

Vannak napok amikor úgy érzed, hogy majd kicsattansz a lelkesedéstől. Korán kelsz, és még a délelőtt folyamán végzel a legnehezebb feladataiddal. Annyira be vagy indulva, hogy senki sem tud megállítani. A nap végén pedig teljesen elégedetten és csodálatosan érzed magad. Azonban vannak olyan napok is, amikor egyszerűen nem tudsz egyről a kettőre lépni. Nincs semmihez sem kedved, ráadásul minden amibe belekezdesz, rosszul sül el.
Már délelőtt van és még sehol sem tartasz, nem tudtál semmit sem befejezni, sőt még bele sem kezdtél. De ne add fel, ha ilyen helyzetben találod magad! Vannak módszerek arra, hogy mégis produktívan fejezd be a napodat. A következő öt lépést betartva, te uralhatod az egész napodat!

Olvass továbbLégy aktív egész nap!

Kreatív problémamegoldás

Mindennap szembesülünk váratlan problémákkal amelyeket azonnal meg kell oldanunk.  A problémákat csak úgy lehet megoldani, ha több részre feldaraboljuk.

1. Határozd meg az igazi problémát.

Az emberek gyakran összekeverik a probléma okát, a probléma következményeivel. Az okok csak ritkán észrevehetőek, a következmények pedig ott villognak az orrunk előtt.

Meg kell találnod a problémák gyökereit, hogy tisztában légy azzal, hogy miért is következtek be. Ha az a problémád, hogy nincs elég pénzed, akkor meg kell találnod ennek az okait is.

Lehet, hogy rosszul kezeled a pénzt, túl sokat költekezel, vagy ami még rosszabb szerencsejátékkal veszíted el a pénzed.

Olvass továbbKreatív problémamegoldás

A büszkeség mint akadály

Vannak élethelyzetek amikor a büszkeségünkkel csak ártunk önmagunknak. Ilyen-olyan emberi játszmákba keveredünk  azon vitatkozva, hogy kinek van igaza, és kinek nem. És, ha úgy alakul, hogy a másiknak van igaza, akkor a büszkeségünk miatt, csak nehezen, vagy egyáltalán nem vagyunk hajlandóak beismerni azt, hogy tévedtünk. Tévedni emberi dolog, hiszen nem vagyunk tökéletesek. Jó dolog a büszkeség, de önkritika nélkül azonban romboló hatású. Milliók keserítik meg az életüket azzal, hogy nem lépnek túl a büszkeségen. Szó szerint tönkreteszik magukat, hiszen merevvé válnak, és vadul visszavágnak mindenféle provokációnak.

Olvass továbbA büszkeség mint akadály

A vonzás törvénye és a cselekvés

Amióta a Titok című film és könyv megjelent a piacon, sok embernek megváltoztatta az életét, ugyanakkor sokakat össze is zavart. Több millióan látták már a filmet, olvasták a könyvet, azonban mégsem történt semmilyen változás, az emberek nem lettek boldogabbak, nem lettek sikeresebbek. Mindössze 5%-ra tehető azoknak a száma, akik a vonzás törvényét a gyakorlatban is tudatosan felhasználják. A többi 95% csak szórakoztatja magát. A vonzás törvénye kimondja, hogy minden ember egy élő mágnes, amely magához vonzza a gondolataival és érzelmeivel összeillő rezgéseket. Egyszerűbben mondva: olyan életet élünk, amelyet bevonzottunk magunknak. Pont.

Olvass továbbA vonzás törvénye és a cselekvés