Komolyan venni, vagy félni tőle?

Bármilyen célod is legyen, csak akkor tudod azt megvalósítani, ha komolyan veszed azt. A legtöbb embernek ha azt a szót, hallja, hogy “komolyan venni”, máris összeszűkül a gyomra és elkomolyodik az arckifejezése. Ennek pedig az az oka, hogy valahogyan tévesen adjuk át egymásnak a fogalmakat.

Olvass továbbKomolyan venni, vagy félni tőle?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A testbeszéd hatása a hangulatra

A testbeszédünk megmutatja a külvilágnak azt, hogy hogyan érezzük magunkat éppen az adott pillanatban. A testünk ösztönösen ragál a gondolatainkra és az érzéseinkre, ilyen szempontból pedig nyitott könyvvé válunk mások számára. Nem kell a téma szakértőjének lenni ahhoz, hogy következtetéseket vonjuk le a testbeszédből. Van úgy, hogy mi magunk sem tudjuk, hogy miért de valakinek a jelenléte teljesen feldobja a hangulatunkat, míg mások jelenléte egyszerűen frusztráló vagy idegesítő. Ez elsősorban kisugárzás függvénye, amelyet nem mindig lehet látni, csak érezni.

Olvass továbbA testbeszéd hatása a hangulatra

A besavanyodás művészete

A felnőtt lakosság körében különösen magas mértékben magas a besavanyodás, mármint ami az életstílusukat értinti. Mondhatni, hogy szinte művészi szinten képesek a besanyavodott életstílust művelni. Ezek a szavak kissé keménynek hathatnak, viszont az tény, hogy a legtöbb embert ez érint, és, ha nem vigyázunk, könnyen besavanyodhatunk még akkor is, ha eddig nem voltunk azok. A körülöttünk élő besavanyodott reményvesztett emberek mindent meg fognak tenni hogy téged is a maguk szintjére húzzanak le. És nem feltétlenül rossz szándékkal.

Olvass továbbA besavanyodás művészete

A boldogság mint célkitűzés

Talán új autót szeretnél, szép lakást, jó egészséget? Mik a valódi céljaid? Ezekre a kérdésekre nagyon szivesen válaszolnak az emberek, és lelkesen mesélik el, hogy az a céljuk, hogy a Kanári szigeteken nyaraljanak, vagy, hogy megvehessék a legjobb minőségű öltönyt önmaguknak. Minden cél mögött a boldogság elérése áll. Mindent azért teszünk, hogy boldogabbá tegyen bennünket. Tedd fel magadban a következő kérdéseket és válaszolj rájuk őszintén: Miért akarsz új lakást magadnak? Miért szeretnél a kanári szigeteken nyaralni? Miért akarsz új kocsit venni magadnak?

Olvass továbbA boldogság mint célkitűzés