Kenyér és cukormentes hét

Előző bejegyzésemben a szokásokról írtam. Részletesen leírtam, hogyan alakíthatunk ki 21 nap alatt új szokásokat, valamint azt is, hogyan szabadulhatunk meg a nem kívánt régi szokásainktól ez alatt az idő alatt. Most szolgáljon egy teszt arról, hogy felmérhesd a gyakorlatban is, hogy hogyan működik ez az elv. Vond meg magadtól a kenyeret és a cukrot és érteni fogod, hogy milyen is ez valójában.

Olvass továbbKenyér és cukormentes hét

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 napos próbaidőszak az új szokások kialakításához

A szokásainkat nem egyszerű átalakítani, különösen akkor nem, ha már több éve, évtizede birtokoljuk őket. Nem egyszerű, azonban nem is lehetetlen. Sőt, lehetséges. Bárki képes megváltoztatni a szokásait, aki elegendő önfegyelemmel, elszántsággal és kitartással áll neki. Megváltoztatni egy új szokást pedig nem lehet máshogyan, mint, hogy valamivel helyettesítjük azt.  

Olvass tovább21 napos próbaidőszak az új szokások kialakításához

Kritikai gondolkodás és a nézeteltérések

Kritikusan gondolkodni valamiről, meglátásom szerint annyit jelent, hogy időlegesen elfogulatlanná válunk. Közhelyszerűen mondhatnám azt is, hogy az elfogulatlanság a döntéshozatalainkban mindig lényeges, különben az indulatainktól vezérelve olyan dolgokat is megteszünk, amelyeket a későbbiekben akár meg is bánhatunk. Amikor az indulataid vezérelnek, különösen, ha azok negatívak, 90% esélyed van arra, hogy hibázni fogsz.

Olvass továbbKritikai gondolkodás és a nézeteltérések

Öröklött hajlamaink megváltoztatása

Ha a jellemvonásaidon kívánsz változtatni, csak úgy teheted meg, ha előtte másképp gondolkodsz az ezzel kapcsolatos hiedelmeidről, mint eddig. Ha azt hiszed, hogy a jellemvonásaid öröklöttek, és semmi esélyed változtatni rajta, ugyanakkor szeretnél újabb jellemvonásokat magadévá tenni, ez nem fog menni.Jellemünk a szokásaink által fejlődik ki. Magunkon viselünk úgynevezett alapértelmezett személyiségvonásokat születésünk pillanatától kezdve. Én ezt úgy képzelem el, mint amikor megveszel egy új telefont, feltöltöd, bekapcsolod, és van egy alapértelmezett beállítás rajta, a háttérkép, a csengőhang, a hangerősség és a többi. Ugyanez van akkor is, amikor világra jössz. Alapértelmezett jellemvonásaid kezdenek kialakulni annak függvényében, hogy milyen hatások érnek otthon, szépen lassan eltanulod a viselkedésmintákat a szüleidtől anélkül, hogy erről tudnál.

Olvass továbbÖröklött hajlamaink megváltoztatása