Megjöttek a fecskék!

Nagy öröm ért szerdán: megjöttek a fecskék! Éppen időben. Igaz, hogy lakótelepen élek Veszprémben, egy tízemeletes ház 8. emeletén, de a természet szerencsére ide is megtalálja az utat. A lakótelepen a házak között fák vannak, énekesmadarak fészkelnek rajtuk. Láttam már itt rigót, verebet, többféle cinkét, de van a környéken tengelic, és nem messze tőlünk (a lakótelepi fűtőmű melletti fasorban) még fakopáncs is. Sok galamb is fészkel a lakótelepen, esténként pedig előmerészkedik az autók között cikázó nyest. És sünnel is találkoztam már az utcánkban.

Olvass továbbMegjöttek a fecskék!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zöld erdőben jártam

Hogy szól a locsolóvers?

„Zöld erdőben jártam,
kék ibolyát láttam.
El akart hervadni,
szabad-e locsolni?”

De vajon tényleg gondolunk a zöld erdőre és a kék ibolyára, amikor ezt a verset mondjuk? És ha gondolunk rájuk, mit tehetünk értük? Nézzük meg a húsvéti szokásokat „zöld” szemmel!

Olvass továbbZöld erdőben jártam

A drónok jövője a szállítmányozásban

A drónokról körülbelül egy éve hallottam először, amikor a Facebookon rábukkantam egy kolozsvári csapatra, akik madártávlatból készítenek fényképeket és videófelvételeket drónok segítségével. A drónok a pilóta nélküli, távirányítású repülőgépek egyik formája, ám sokkal inkább hasonlítanak a helikopterhez. Ezt a remek technológiát kiválóan lehet alkalmazni, elsősorban fényképek és videófelvételek készítésére.

Olvass továbbA drónok jövője a szállítmányozásban

A szerelem jelentősége modern társadalmunkban

Yann Dall’Aglio filozófus a TEDxParis rendezvényen tartott rövid előadásában olyan érzelmekről beszél, mint a szerelem, gyengédség, összetartozás és ezek jelentésőge mai világunkban. Párhuzamot von a mai és a régebbi korok életszemléletei között is. Régen az együtt gondolkodás, egymásról való gondoskodás volt a jellemzőbb, míg manapság már az egyéniség kerül központba.

Olvass továbbA szerelem jelentősége modern társadalmunkban

A munka és a magánélet közötti egyensúly

Az alábbi videóban Nigel Marsh, a TEDxSydney által szervezett előadássorozat egyik előadója felvázol egy idális napot, ahol a munkára fordított idő mellett, a magánéletünkre is időt tudunk szakítani. A munka és a magánélet közötti egyensúly azonban csak akkor lehetséges, ha megfelelő a hozzáállásunk.

Olvass továbbA munka és a magánélet közötti egyensúly

A pénz nagyképűvé és aljassá tesz?

Az alábbi TED előadásban, Paul Piff megosztja megfigyeléseit arról, hogy a gazdagság érzése milyen hatással van emberi viselkedésre. Megfigyelései alapján az a következtetés vonható le, hogy a pénztől és a hatalomtól az emberek többsége hajlamos elszállni és kevésbé lesz rájuk jellemző a részvét, valamint az empátia érzése.

Olvass továbbA pénz nagyképűvé és aljassá tesz?