7 ok amiért érdemes korán kelni

  • Sumo

“Ki korán kell, aranyat lel..” a közmondás szerint. Ebben mély igazság van. Az alábbiakban felsorolok 7 okot amiért érdemes korán felkelni.

1. Izgalommal és lelkesedéssel tudod köszönteni a napot. Minden reggel amikor felkelsz légy hálás azért, hogy egy új napra virradtál. Érezz hálát és örömöt azért, hogy mindezt megéled. Élvezd a reggel pillanatait, amint a nap felkel, és végigsimítja a sugaraival a bőröd.

2. Képes vagy tiszta fejjel kezdeni a napot! Az átlag emberek akik naponta korán rohannak a munkahelyükre, inkább alszanak utolsó pillanatig, és sietve, kapkodva, hogy el ne késsenek rohannak a munkába. Ehelyett inkább kelj fel korábban, és hagyj elég időd arra, hogy ráhangolódj a napra.

3. Van időd arra, hogy átgondold a napodat, és teljes mértékben csak magaddal foglalkozz. Ha elég korán kelsz fel, nem fog megzavarni a hangos autós forgalom, a tévé zaja, vagy bármi más ami napközben megzavarhatna.

4. Ha felkelsz korábban, tudsz időt szakítani a reggelizésre. Van rá bőven időd, hogy nyugodtan leülj és kellemesen, nyugodt körülmények között megreggelizz.

5. A teljesítményed sokkal nagyobb a reggeli órákban, ezért a nagy erőfeszítést igénylő feladataidat még a reggeli órákban kell elvégezned. Ez csupán egy jó tanács, okulva mások tapasztalataiból írom mindezt. A legtöbben húzzák, halasztják a kellemetlen feladataikat egészen délutánig. Légy rajta túl minél előbb, és nem fogod magad stresszelni egész nap.

6. Tudsz elegendő időt szakítani a céljaid eléréséhez. Sokan azért nem tűznek ki célokat maguk elé, mert azt mondják egyszerűen nincs idejük arra a munkájuk miatt, hogy megvalósítsák azokat. És így bele sem kezdenek. Ha korán kelsz, akkor van időd végre magaddal foglalkozni. Ha az a célod, hogy megtanulj zongorázni, akkor itt a legmegfelelőbb pillanat. Minden reggel gyakorolj negyed órát. Ez nem olyan sok, ám elég ahhoz, hogy formában tartson. Gondoskodj arról, hogy minden reggel tegyél valamit a célod elérése érdekében, még ha az nagyon kis dolog is.

7. Az egyik legnagyobb haszna a korán kelésnek, hogy elkerülöd a reggeli forgalmi dugót. Már ezért is érdemes korán felkelned, főleg, ha minden reggel jól felhúzod magad a belvárosi forgalmi dugók miatt.

Ha a fent leírtak alapján cselekszel, mámorosan fogod átélni az egész napodat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..