A boldogtalanság lekűzdése

  • Sumo

Ha a boldogság a célod, akkor mindig ezentúl frusztrálva fogod érezni magad, teljesen ki fogsz fordulni önmagadból. Ez azért van, mert a boldogság a természetes állapotod. Egy magától jövő természetes érzés, ami a természetedből fakad. Ha elég hosszú időt töltesz egy kertben mozdulatlanul, akkor előbb utóbb rá fog szállni a válladra egy pillangó. Ha türelmesen várakozol, akkor biztosan megtalál az a pillangó. Ugyanilyen a boldogság is. Lehet, hogy éppen zavaros hangulatban vagy, de ha állhatatosan vársz rá, mint egy pillangóra, akkor vissza fog térni hozzád. Ha zavarodottan mozogsz, akkor elkergeted a pillangót. A boldogságot is képes vagy elkergetni ha szorongsz. De előbb utóbb vissza fog térni hozzád, mert a boldogság a természetes állapotod.

Tűzd ki inkább a boldogtalanság elkerülését célnak. Ezen a téren van mit dolgoznia mindenkinek, hiszen állandóan ki vagyunk téve a külvilág negatív befolyásának. És nem az a kérdés, hogy mitől leszünk boldogok, hanem az, hogy hogyan küzdjük le a boldogtalanságunkat.

A boldogtalanság elkerülése egyszerű: Általában mindenki tudja, és megérti azokat a dolgokat az életében, ami miatt boldogtalannak érzi magát. Ha boldogtalan vagy, akkor meg tudod magyarázni önmagadnak, hogy miért vagy az. Olyan nem létezik, hogy ok nélkül érzel boldogságot, vagy csak simán nem tudod, hogy miért vagy boldogtalan. De ezzel szemben viszont úgy tűnik, hogy csak nagyon ritkán tudjuk eldönteni, hogy mi is tesz bennünket igazán boldoggá. Könnyebben megállapíthatod, hogy mi miatt vagy boldogtalan, mint azt, hogy mi tesz boldoggá.

A boldogtalanság elkerülése nem jelenti azt, hogy el kell futnod a problémák elől. Ez már megfutamodást jelent. Ha elszaladsz a problémáid elől, lehet, hogy rövid távon nyugodtnak érzed magad, viszont nem fog magától megoldódni, semmilyen problémád amíg tudatos erőfeszítést nem teszel azért, hogy megold. A boldogtalanság legyőzéséhez tehát az kell, hogy legyőzd a problémáidat. Nem elkerülni, hanem megoldani.

Vannak természetesen elboldogtalanító élethelyzetek, amiket el tudsz kerülni egy jó döntéssel. Javaslom is, hogy ha úgy látod. valamilyen helyzetben, hogy neked nem előnyös benne maradnod, akkor a legjobban teszed, ha félre állsz. Bizonyos élethelyzetekben nehéz kiszállni az áramlatból, ha egyszer belemásztál. Ilyenek a családi konfliktusok. Egy véletlenül elejtett rossz megjegyzés elég ahhoz, hogy utána évekig, vagy évtizedekig magadra valakit. Ezért fontos, hogy mielőtt döntesz, jól gondold át és csak azután cselekedj. Legközelebb mielőtt bírálnál valakit, gondold át magadban, hogy milyen következményei lehetnek ennek.

Légy alázatos. Kezd el sorra megoldani az előtted álló kihívásokat, amint csak lehet, és figyeld meg, hogy mi okozza a boldogtalanságodat. Ne tűzd ki a boldogságot célként, mert csalódni fogsz. Ehelyett várj türelemmel és hagy hagyd, hogy a pillangóként repüljön oda hozzád.

Meg tudod csinálni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“A boldogtalanság lekűzdése” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. A boldogság önmagunkból fakad, egy válaszunk a minket ért környezeti ingerekre, nincs szükség hozzá hogy más tegyen érte, elég ha kikapcsoljuk rossz beidegződéseinket, nyitottan befogadjuk a külvilág ingereit, egyensúlyba kerülünk önmagunkkal, ha elfogadjuk múltbéli tetteinket, jelenlegi szándékaink, és céljaink harmóniába kerülnek lelkiállapotunkkal, ekkor már önmagában képes boldoggá tenni az élet érzékelése, ami minden pillanatban körbevesz, de még jobban felerősíti a hatást, ha teszünk valamit önzetlen dolgot, ami pozitívabbá teszi önértékelésünket, e mellett, a másoktól kapható apróbb örömök eltörpülnek:)

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..