A bőség zavara

  • Sumo

Ma már korlátlan mennyiségben hozzáférhetünk bármilyen információhoz. Az internet elterjedésével, már olyan töménytelen mennyiségű információkhoz juthatunk hozzá, amelyeket megemészteni sem tudunk rendesen. Nem pusztán arról van szó, hogy a bőség zavarában élünk, hanem arról is, ha nem vagyunk óvatosak, azon kaphatjuk magunkat, hogy már órák óta az internetet böngésszük.

Ugyanez jellemző arra is, amikor minden nap egy-egy új üzleti lehetőséggel próbálnak minket kecsegtetni legkedvesebb “SPAM” használó barátaink. Habár a szándék jó, és valószínűleg a reklámozott termék is, mégis az a gond, hogy, ha minden nap új üzleti lehetőségekkel ismerkedünk meg, és mindegyikbe belefogunk, utána egyiket sem fogjuk befejezni. Ahogyan a közmondás is tartja: Ezermester mindent restel.

A valóság az, hogy nagyon sok lehetőségünk van, bárminek utána nézhetünk, bármiről tanulhatunk amihez csak kedvünk van. Ennek ellenére, nincs több úgynevezett sikeres ember ma mint akár tíz évvel ezelőtt. Ma már bebizonyosodni látszik, hogy nem a lehetőségek hiányával van a probléma, hanem az emberi magatartással. Azzal, hogy mit kezdünk a lehetőségekkel, élünk-e velük vagy sem. De mindez nem elég, hiszen, ha olyan dolgokkal foglalkozunk, amelyek nem okoznak örömöt, akkor az energiánk csak szétszóródik, és semmiben sem fogunk jól teljesíteni. Az az ember aki mindent egyszerre akar, pont az ellenkezőjét fogja megtapasztalni: semmit sem fog tudni megvalósítani.

Ma tehát nem a hiánnyal van probléma, hanem a bőséggel. Túl sok lehetőségünk van, ezért zavarodnak bele sokan abba, hogy mit akarnak valójában csinálni az életben. A megoldás egyszerűnek látszik, ám igényel némi önfegyelmet: Válaszd ki a lehetőségeid közül a számodra legmegfelelőbbet, és csak erre koncentrálj, semmi másra. Ne engedd, hogy eltereljék a figyelmed a célodról. Ellen kell állnod a kapzsiságnak és a türelmetlenségnek. Légy türelmes és kitartó, és meglátod az eredmények téged fognak igazolni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..