A büszkeség mint akadály

  • Sumo

Vannak élethelyzetek amikor a büszkeségünkkel csak ártunk önmagunknak. Ilyen-olyan emberi játszmákba keveredünk  azon vitatkozva, hogy kinek van igaza, és kinek nem. És, ha úgy alakul, hogy a másiknak van igaza, akkor a büszkeségünk miatt, csak nehezen, vagy egyáltalán nem vagyunk hajlandóak beismerni azt, hogy tévedtünk. Tévedni emberi dolog, hiszen nem vagyunk tökéletesek. Jó dolog a büszkeség, de önkritika nélkül azonban romboló hatású. Milliók keserítik meg az életüket azzal, hogy nem lépnek túl a büszkeségen. Szó szerint tönkreteszik magukat, hiszen merevvé válnak, és vadul visszavágnak mindenféle provokációnak.


A legbölcsebb tanácsokat legtöbbször az ellenségeinktől kapjuk. Ők azok akik teljes mértékben őszinték veled, és megmondják, ha valami nem tetszik benned. Nagyon gyakran igazat kell adnunk nekik, viszont életbe lép egy “még azért sem, teszem azt amit mond” hozzáállás. Ez aztán merevség a javából.. Néha még, ha fogcsikorgatva is, de el kell ismernünk a realitásokat.

Ne álltasd tovább magad. Mit gondolsz hova vezet ez a folyamatos acsarkodás? Nem teszem ezt, vagy azt, mert azt ő mondta… pedig tudom, hogy igaza van. Én azonban sosem fogom ezt elfogadni, inkább tovább szenvedek, de nem adok neki igazat. Aztán mérgelődöm egész életemben azon, hogy nem vagyok képes előrejutni az életben. Hát, ha ez kell neked, egészségedre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..