A határozottság

  • Sumo

Légy határozott! Pontosan tudd, ki vagy, mik a céljaid, hogyan érheted el azokat. Ha hoztál egy döntést, ne aggódj a lehetséges akadályokon, hanem koncentrálj arra a lendületre ami az induláshoz szükséges. A félelem megakadályoz a cselekvésben, és elengedhetetlen, hogy legyőzd. A legtöbb kihívás amivel találkozhatsz rendszerint nem látható előre. Értelmetlen tehát még a cselekvés előtt a problémákkal foglalkozni. Ha esetleg bekövetkezne, akkor még mindig van rá lehetőséged, hogy javíts rajta. Ha úgy látod, hogy rossz úton haladsz, akkor ismerd be, és térj át egy másik irányba.

Vannak célok amiket látszólag lehetetlen elérned. Lehet, hogy fel kell adnod, vagy már nem aktuális. Minden esetre hagyj magadnak egy kis időt, hogy eldönthesd, hogy valóban megéri-e dolgozni rajta, vagy jobb, ha inkább  feladod. Tűzz ki egy közeli határidőt, mondjuk egy hét múlva, és hozd meg a döntésed addig. Vannak helyzetek amikor kell egy kis idő, a jó döntéshez. Dönts gyorsan és határozottan! Vállald a döntéseidért a teljes felelősséget. Vedd figyelembe, hogy a legtöbb emberre jellemző a határozatlanság. Lehet, hogy rád is, csak nem ismered eléggé önmagad. Éppen ezért, ha úgy döntenél, valamit feladsz, akkor adj magadnak elég gondolkodási időt.

Kezdj egy rávezető feladattal!

Ha jellemző rád a halogatás, keresned kell, egy rávezető feladatot. Ezt tekintheted egyfajta bemelegítésnek is, hogy formába lendülj. Segít legyőzni a halogatást. A rávezető feladatnak olyannak kell lennie, ami kapcsolatos a teendőiddel, viszont nem olyan nehéz, hogy elvegye a kedved a cselekvéstől. Lelkesítenie, ösztönöznie kell. Ha fizikailag jól akarsz kinézni, erős izomzatot szeretnél akkor rávezető feladatként kereshetsz  képeket, ahol olyan embereket mutatnak be, akikhez hasonlítani akarsz. Megfigyelheted, hogy milyen bókokat kapnak, és ez mennyire fontos önértékelés szempontjából. Képzeld el saját magad, amint bókokat kapsz, éld bele magad. Ha formába lendültél, akkor lelkesen fogsz hozzá az edzéshez. Lehet, hogy a rávezető feladat nélkül sosem fognál hozzá, hiszen, a sportolás jelentős erőfeszítést igényel. Fontos a szellemi bemelegítés!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“A határozottság” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Az írásodból az jutott az eszembe: Mivel mindenhez idő kell, így nem csinálhatsz meg mindent, ezért ha valami mellett elkötelezed magad, azzal egy úttal millió másik dologból zárod ki magad. A határozottság egy jelentős oka az is lehet hogy mi lenne ha mégsem így inkább úgy.. Aztán meg nem lesz sehogy.
    Nekem ez szokott néha fejfájást okozni, hogy amíg valamit csinálok, addig millió másról maradok le. Még tanuló vagyok, ráadásul informatikus, és mivel hülyére kell tanulnom magam, hogy vigyem valamire, mindig ez tereli el a figyelmemet. Biztos ezt kellene csinálnom? Kockaságokat, matematikát, egzakt tudományokat tanulni, amire az életben talán egyáltalán nem lesz szükségem, cserébe amíg tanulok sem nagyon élek, mert minden időmet elveszi?
    Ezt egy kicsit ördögi körnek is érzem, mert amikor nekiülök jönnek az effajta gondolatok, ami miatt még tovább tart az egész, mivel nem tudok koncentrálni rendesen.
    Az pedig, hogy a sikerélmény motiváljon nem nagyon megy, mert a siker annyiban rejlik, hogy sikerül elvégezni egy tárgyat. Juhhéj.
    Na nemtudom, majd összeszedem a gondolataimat és úgy vetem papírra/karakterekbe.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..