A panaszkodás

  • Sumo

altHagyj fel a panaszkodással! Miért szoktunk mi panaszkodni? Vizsgáld meg, hogy te miért panaszkodj. Lehet, hogy a körülményeid ilyenek, rossz emberek vesznek körül, nem tudsz olyan életet élni amelyet élned kell. Bármi is történik, indokolttá teszi azt, hogy miért panaszkodj másokra.
A legtöbb ember beszélgetési témaként kezeli a a panaszkodást. Itt nem arról van szó, hogy ezek a dolgok nem reálisak, vagy, hogy a politikusok nem korruptak. Ne ez legyen a fő motivációd. Ha ez pedig a megszokott életstílusoddá vált, megszoktad, hogy te is mindenért panaszkodsz. Önmagában véve a panaszkodás nem tesz jót. Nincs értelme, hacsak a panaszkodástól szabadulsz meg, óriásit fejlődtél. Ha nem panaszkodsz, nem fogod azokat az embereket magadhoz vonzani akik panaszkodnak. Ha a saját dolgaiddal foglalkozol, akkor egy önálló, magas önértékelésű ember válik belőled. Vállald a felelősséget mindenért az életedben ami történik. Amikor megvizsgáltad, tégy meg mindent, hogy ezt az állapotot megszüntesd. Ha valaki folyamatosan panaszkodási lelkiállapotban van, akkor folyamatosan panaszkodnia kell, rosszul érzi magát az ember.

A panaszkodás vesztes emberi magatartás. Nem mindegy a beállítottságodhoz, hogy milyen ember vagy. Vesztes, vagy győztes. a legtöbben semmiségeken panaszkodnak, igazából nincs nagy jelentős része az életük alakulásában. Rossz emberek vesznek körül. Őket el tudod kerülni, úgy, hogy nem válsz olyanná mint ők. A panaszkodás összekapcsolható a panaszkodással, hogy ha panaszkodsz, azért teszed, mert úgy véled, hogy valaki más irányítja az életedet, és ha így van, akkor ki vagy szolgáltatva annak, hogy azt kell tenned, amit mások mondanak neked. Átvernek a barátaid, a munkatársaid, hogyne panaszkodnál. Ezeket nem jelentik azt, hogy tagadnod kell a jelenlétüket, hanem el kell fogadni.Ha kompromisszumokat kötsz más emberekkel, igen könnyen áldozati helyzetben találod magad.

Ez a fajta mentalitás vezessen mindig az utadon. Ami még ilyen szempontból, a kompromisszumokban gondolkodsz, nehezebb dolgod van. Rossz a főnököd, akkor kérdezd meg magadtól, hogy valóban ő a felelős, és ha rossz ember, akkor csak saját magát jellemzi. Minden olyan helyzetben amikor másokra vagy utalva, ki vagy téve mások szeszélyének. Ha mindent magadnak csinálsz, akkor valóban érezheted azt, hogy minden ami történik az életben azt te irányítod. Vannak akiktől évekig visszahallod majd, ahogyan viselkedtél velük. Az ember gyarló és néha megfeledkezhetsz arról, megháláld, ha valaki segített neked. Ezzel ne törödj, hanem inkább azzal, hogy minél elöbb megold ezeket a dolgokat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“A panaszkodás” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..