2 válaszban “A pozitív gondolkodók negatív pillanatai”:

 1. Egy_hozzászóló

  Nekem az a véleményem, hogy a pozitív gondolkodás önmagában nem old meg semmit, sőt bizonyos esetekben csapda.
  Pl. ha csodavárással párosul. Mondjuk nem akar elmenni az ember orvosi szűrővizsgálatra, és abban az illúzióban ringatja magát, hogy minden rendben van. Aztán egyszer csak jön egy hatalmas pofon az élettől…
  A hurráoptimizmus és a csodavárás sokszor csak a probléma elkendőzését szolgálja. Robin Williams is „pozitív” volt – nyilván azért lett öngyilkos… Amerika tele van „pozitív” emberekkel, csak véletlenül lövik egymást halálra a gyerekek az iskolákban… Hónapokig bizonygathatjuk magunknak, hogy mi milyen szuperek és csodálatosak vagyunk, miközben nem akarjuk észrevenni mások visszajelzését – akik próbálnának figyelmeztetni arra, mekkora gond van.
  Attól pedig még senki nem lett milliomos, hogy otthon ült, és nagy köteg pénzeket és luxusvillákat vízionált. Azért tenni is kell.
  A pozitív gondolkodásnak talán inkább az lenne az értelme, hogy mindenben, ami velünk történik, meg tudjuk látni a jót. Ne merüljünk el az önsajnálatba, és őrizzük meg a hitünket…

 2. amateur

  Hamarosan unnepli elso szulinapjat(nem csak a kisfiam) a blog. Igy arra gondoltam megleplek teged, kedves olvaso. Par nagyon kedves kezmuves, vallalkozo anyuka volt a cinkosom e teren. Nagyon szep felajanlasok jottek toluk, igy erdemes jatszani. Es benezni hozzajuk is, hogy miket keszitenek, arulnak meg a nyeremenytargyon kivul. Mert mindenki nagyon szep, egyedi termekeket keszit vagy epp finomakat. Es akkor a feladat. Nalunk nincs kotelezo megosztas, likeolas. Az igazat megvallva nem is nagyon szeretem oket. Persze, ha megnezed mindenki oldalat, annak nagyon orulunk. Mivel a blogom anyukas, gyerekes blog elsosorban, igy arra gondoltam, hogy ird korul, mit jelent neked, hogy anyu, anyuka, anyukasag. Es akkor a nyeremenyek es a keszitok. A Cifra szoba folajanlasa egy meggymagparna.

Hagyjon üzenetet

Kővess!
keresoptimalizls