4 válaszban “A sikerélmények fontossága”:

 1. Fűtő Erika

  Kedves Márton !

  Nagyon tetszenek az írásai. Én mostanában nem vagyok sikeresnek mondható, és ezek az írások rávilágítanak arra, hogy nem is másban kellene a problémáim megoldását keresni hanem magamban. Többet kellene ” keményen dolgozni ” , hogy boldogabb, elégedettebb, sikeresebb legyek. Köszönöm Önnek, hogy írásaival rávilágít a hibáimra és főleg arra, hogy a megoldást is leírja, hogy mit is kell tennem, hogy elérjem azt, amit szeretnék. Nagyon- nagyon köszönöm, és kérem írjon minnél többet, mert ezekből az írásokból szoktam erőt meríteni, és szebben, bizakodóbban látni a jövőmet.

  Üdv.

  Erika

 2. Polló László

  Kedves Márton!
  .
  Korábban elég hosszan meditáltam én is arról, mi is a boldogság, mi is a siker. Csíkszentmihályi Mihály a “Flow – áramlat” című könyvében azt emeli ki, hogy az ember képességeinek legjavát kell használni intenzíven, így elérni a kitűzött eredményt, és ez maga a siker. Mások a kemény erőfeszítésekről írnak meg magas és/vagy nemes célok érdekében és amikor azt elérik, azt tartják sikernek. Te okosan emeled ki, hogy az élet minden területén meg kell küzdeni a sikerért és csak akkor lehetsz kiegynsúlyozott életvitelű, ha erre képes vagy.
  .
  Egy dologgal vitatkozom csak: szerintem az élet-területektől függ, hogy kinek mi és mennyire esik nehezésre. Persze, képességied javát nyújva kell tevékenykedni, eredményt elérni, de számos olyan élet-terület (“létzóna”) van, amiben öröm tevékenykedni, az ember képes teljesen belefeledkezni és átérni a katarzist, a “flow” élményt már attól is, hogy az általa annyira szeretett dologgal foglalkozhat. Igen, ez személyisgtől függ, hogy kinek mi az, ahol ezt el tudja érni. Egyesek imádnak barkácsolni, nekem ez mindig is szenvedés, de a családi béke érdekében nem lehet minden otthoni szerelési munka alól kibújni, azt is meg kell néha tenni. Szeretek könyvet írni, de meg is kell élni, ezért kevés időm jut könyv írásra; ám amint egy kis időt összespórolok, máris leülök a gép elé és írok. A kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad; ezt az egyensúlyi helyzetet nehéz elérni. Ám igazad van: jobb még ma hozzákezdeni, mint ismét holnapra halogatni.

  Polló László

 3. Kovács Nóri

  Kedves Márton!

  Végre kerítettem alkalmat, hogy figyelmesen, és ne csak kutyafuttában átolvassam az írásaidat. Nagyon egyet értek veled, és folyamatosan hatását érzem az életemre a pozitív gondolkodásnak, a pozitív hozzáállásnak. Szeretnék mindenkit erre buzdítani! Nagyon szép hivatás, amit felvállaltál.

  Egy boldog ember:-)
  Kovács Nóri

Hagyjon üzenetet

Kővess!
keresoptimalizls