A sikeres emberek titka

 • Sumo

A sikernek ára van. Csak azok lesznek sikeresek bármiben is, akik hajlandóak áldozatot hozni a siker érdekében. Az áldozathozatal pedig nem kellemes. Pontosan arról szól a dolog, hogy valaminek az érdekében felhagyunk egy megszokott szokásunkkal, és más cselekvési szokással helyettesítjük azt.

Ha az a célod, hogy lefogyj, akkor áldozatot kell hozni. Amikor a hűtőszekrényed kinyitod és késztetést érzel arra, hogy felfald azt a nagy darab sonkát, amit már régóta kiszemeltél magadnak, észbe kell kapnod és mérlegelned kell. Tudnod kell azt, hogy vagy megeszed a sonkát, vagy pedig lefogysz. Nem teheted mindkettőt egyszerre. Főleg akkor nem, ha ezt minden nap megteszed.

Egy másik jelenség az, amikor kifogásokat keresünk, azzal érvelve, hogy kivételes alkalomról van szó, és ezért nem tartjuk magunkat az elhatározásunkhoz. Áldozatvállalásból ilyenkor megbukunk. “Ma jól érzem magam, a barátaimmal vagyok, így kivételesen megengedem magamnak, hogy többet igyak a kelleténél.” vagy pedig: “Esik az eső, inkább nem megyek futni.”

Aki hajlandó az áldozatvállalást felvállalni, annak a jutalma nem marad el. Aki pedig sosem hoz áldozatokat, folyton az elszalasztott lehetőségeken fog rágódni, amelyeket megtehetett volna, de nem tett meg, mert nem volt hajlandó áldozatot hozni, mert túl könnyelmű volt.

A sikerért meg kell dolgozni. A megdolgozást értelmezhetjük úgy is, mint a jellemünk építése. Az a szilárd lelkiállapot, amikor határozottan, elkötelezzük magunkat egy cél mellett, és megfogadjuk, hogy bármi is történjék, bármilyen hangulatban is legyünk, azt maradéktalanul véghezvisszük. A kulcsszavak: Konkrét cél, elkötelezettség és megvalósítás.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“A sikeres emberek titka” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Kedves Márton!

  Böngészőben keresgéltem a “siker” szó kapcsán és az Ön honlapján találtam olyan információkat, amik számomra hasznosak lehetnek.Köszönöm! Én olyan sikeres embereket keresek Magyarországon, akik megtalálták azt a dolgot, ami a szívük vágya, hajlandóak voltak meghozni az “áldozatot”, és sikeresek lettek abban az adott dologban.Itt bármilyen foglalkozású emberekre, -akár cégvezetőkre, sportolókra vagy művészekre is gondolok-, akiknek a története mások számára is inspiráló lehet. A történeteikben az a lényeg, hogy érzeték mi az amit szívük szerint csinálni szeretnének, és bele mertek vágni, sikerre vitték.
  Azért írtam ezt le Önnek, mert nekem is van egy célom, mégpedig, hogy összegyűjtsek jónéhány sikerrel, és egyéb ösztönző témával (pl. szerelem) kapcsolatos lélekemelő történetet, riportot készítsek az adott emberekkel.
  Ön biztosan sok ember történetével találkozik itt a neten keresztül, akik valamilyen formában sikerre vitték álmaikat. Ön szerint hogyan kereshetném meg ezeket az emberek, hogyan , hol találok rájuk egyáltalán(hacsak nem “ismert” emberek)? Köszönettel várom válaszát.
  Üdvözlettel
  Falussy Angéla

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..