A szellemi üzemanyag

A szellemi üzemanyag

  • Sumo

A fizikai testnek ételre van szüksége az életben maradáshoz, a kocsiknak pedig üzemanyagra. Mivel, nem csak fizikai testünk van, hanem szellemünk is, tehát gondolkodó, kreatív lények vagyunk, ezért elengedhetetlen, hogy a szellemünket is időnként feltöltsük “üzemanyaggal”. Íme 6 “üzemanyag típus” amellyel feltöltődhetsz szellemileg:

1. Hallgass megfelelő zenét. A zene hihetetlen módon befolyásolja a hangulatunkat és az energiaszintünket is. Kiváló motivációs forrás is egyben. Amikor ellazulni vágysz, esetleg meditálni szeretnél, akkor a lágy zene a megfelelő erre a célra. Ha viszont éppen sportolsz, vagy súlyokat emelsz, akkor a kemény rock, heavy metal zene a legmegfelelőbb.

2. Kelj fel korán. Reggel még kevesen aktívak, így amíg mások még alszanak te már előnyös helyzetben lehetsz hozzájuk képest. A reggeleid mindig frissek és üdék lesznek és mások csak ámulnak rajta, hogy mitől vagy ennyire energikus. Képzeld csak el, hogy már reggel végzel a legnehezebb feladataiddal amelyeket különben a végsőkig halogatnál. Mások még csak ébredeznek, te már túl vagy a nap nehezén. Hát nem lenne nagyszerű így élni az életünket nap mint nap?

3. Fogyassz egészséges ételeket. Amit eszünk, az kihatással van a testünkre és ezzel együtt a hangulatunkra is. A nehezen emészthető egészségtelen ételek teljesen lefoglalják az energiánkat, amelyet emésztésre használ fel, nem beszélve az egyéb káros hatásokról. Motivációs szintünkhöz tehát elengedhetetlen, hogy megfelelően étkezzünk. Válaszd az egészséges ételeket, és jobb lesz a kedved is.

4. Szánj időt a művészetekre. Ép tesben ép lélek. Lehet, hogy kiválóan értesz ahhoz, hogy a testedet jó kondiba hozd, azonban szellemi szinten is szükség van feltöltődésre. A művészeti alkotások fejlesztik a képzelőerőt, segítenek kizökkeni a szürke hétköznapokból és még rengeteg előnye van. Hetente járj el koncertekre, előadásokra, vagy kiállításokra. Ha ezt nem tudod kivitelezni, akkor használd fel az internetet a művelődésre. Az a fontos tehát, hogy kifejleszd a művészi hozzáértésedet, ezáltal többnek látod majd a világot, és ezzel együtt sokkal több konstruktív ötletekre bukkansz majd, amelyek segítségével könnyen és gyorsan megoldhatod a személyes problémáidat is.

5. Beszélj önmagadhoz. Örültségnek hangzik? Akkor talán gondolj vissza, hányszor mondod magadban azt, hogy “milyen ostoba vagyok.” esetleg egyébb cifrább jelzőkkel hányszor illeted magad. Itt is hasonlóan kell eljárnod, azonban pozitív módon. Ahelyett, hogy lekicsinyelnéd magad bármi miatt is, helyette beszélj magadhoz pozitívan. Az állandó párbeszédet ami az agyadban zajlik reggeltől-estig majdhogynem lehetetlen leállítani, akkor pedig legalább a gondolati irányt add meg neki azáltal, hogy pozitívan beszélsz önmagadhoz.

6. Olvass inspiráló irodalmat. Nem a sci-fi regényekre gondolok itt, még csak nem is bulvárújságokra, hanem önfejlesztési irodalomra. Szép számmal találsz ilyen könyveket magyar nyelven is, sőt ha motivációs cikkek után kutatsz, az internetet is felhasználhatod, vagy akár olvashatod ennek a blognak a többi bejegyzéseit is.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“A szellemi üzemanyag” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..