A tudatos teremtés kétségei

A tudatos teremtés kétségei

  • Sumo

A következő bejegyzést pontosan három éve írtam egy vonzás törvényével foglalkozó magyar portálon. Az imént olvastam vissza, és úgy érzem, hogy a mai napig ugyanaz maradt a véleményem a vonzás törvényéről, mint három éve. Vajon mit is jelent a vonzás törvénye? Hogyan lehet ezt alkalmazni a gyakorlatban? Íme a bejegyzésem:

” Elgondolkodtatott, hogy miért nem tudunk mindig tökéletes válaszokat adni azoknak, akiket érdekel a Vonzás Törvénye, de nem tudnak még sokat róla. Sokan néhány kérdésükre sablonválaszt kapnak. Hogy mit értek ez alatt? Például: Mi az igazság, létezik a vonzás törvénye? Mivel lehet bizonyítani? Erre egy tipikus sablonválasz: “Amiben hiszel, az a valóság számodra!”

Én nem szeretem ezt a választ, és gondolom, sokan így vannak vele. Annak ellenére, hogy igaz, egy teljesen nyitott ember, aki most olvas először erről, nem tudja még helyesen értelmezni. Úgy is érezhetik, az egész egy átverés, egy milliós üzlet. Ezen nem kell csodálkoznunk. Ha nem adunk egyértelmű válaszokat, hanem sablonokban beszélünk el egymás mellett, akkor egy “hittérítő” szektaként válunk híressé. Elgondolkodtam mélyebben, hogy mire is kiváncsiak az emberek valójában.

A legnagyobb kétség: Keressük a dolog hitelességét. Bizonyítékok után kutatunk. Természetünk mélyén van, hogy aminek nincs értelme, nem akarunk rá időt és energiát fordítani. Ez nem is baj. Használjuk csak az ítélőképességünket. Az igazi kétkedés akkor üti fel a fejét, amikor nem kapunk egyértelmű hiteles választ . Amikor felteszik a kérdést, hogy van-e egyértelmű bizonyíték, arra, hogy a Vonzás Törvénye létezik, akkor azt állítjuk, hogy IGEN VAN! 100%-ig be tudjuk bizonyítani! BIZTOS EZ? Ez csak féligazság, és emiatt értelmezik félre ezt a törvényt. Emiatt tartják hiteltelennek, kitalációnak.

Én most leírom, hogyan tettem helyre saját magamban ezt a kérdést. Hét évvel ezelőtt olvastam először Napoleon Hill világhírű könyvét. A címe: Gondolkozz és Gazdagodj! Személy szerint úgy gondolom, hogy Napoleon Hill könyvét és a vonzás törvényéről szoló könyveket párhuzamosan kéne olvasni ugyanis kiegészítik egymást. Akinek elsőre emészthetetlenek a Vonzás Törvényéről szóló könyvek, javaslom először Hill könyvét.

Meglátásom szerint a Vonzás Törvényének két része van:

1. FIZIKAILAG BIZONYÍTOTT
2. FIZIKAILAG NEM BIZONYÍTOTT

FIZIKAILAG BIZONYÍTOTT

Gondolataink hatással vannak a beállítottságunkra, a fizikai testünkre. Mire gondolok pontosan? Ez egy közismert tény: Ha egy gondolatot huzamos ideig ismételünk magunknak, akkor egy idő után hinni fogjuk, hogy az az IGAZSÁG! A vonzás törvényének ez a része kiválóan alkalmas arra, hogy személyiségünket fejlesszük. Ha huzamos ideig tudatosan bombázod az agyad bizonyos gondolatokkal, akkor azok uralkodó gondolattá válnak. A legnagyobb hiba amit az ember elkövet, hogy minden igyekezetével a külvilágot próbálja irányítása alá vonni, de az agyát szabadon nyitva hagyja minden kósza gondolat előtt ami onnan érkezik. Nem fegyelmezi magát, hogy csak azokra a dolgokra figyeljen amik jó érzést okoznak. Hiába történik valami szörnyű dolog velünk, ha nem akarunk nyugtalankodni miatta, akkor el kell fordítanunk a figyelmünket, egy másik gondolatra ami pozitívabb, és így válik majd uralkodó gondolattá. Az átlag ember fegyelmezetlen, ha a gondolatai irányításáról van szó.

Egy jó tanács, aki átlagon felüli ember akar lenni: “Urald a gondolataidat, csak a pozitív,lelkesítő gondolatoknak adj erőt. A negatív eseményeket dolgozd fel magadban, de tégy meg minden tőled telhetőt, hogy elvond a figyelmed róla!” Ez nem könnyű, egyáltalán nem.. De önfegyelemmel, és motivációval megvalósítható. Ez a mentalitás ami megkülönbözteti a sikeres embereket a sikertelenektől. Ezt a módszert önszuggesztiónak hívják. Ezt használják sportolók, zenészek, színészek, tulajdonképpen mindenki akinek szüksége van a képzeletére, és felhasználja azt a gyakorlatban.

Az elv lényege abban áll, hogy tudatosan ismételünk magunkban állításokat. Például: Kiválóan érzem magam, ha nyilvánosság előtt beszélek. Ez egy példa, azoknak, akik izgulnak színpadon nyilvánosság előtt. Ha sokáig ismételjük, elképzeljük, hogy a színpadon állunk.. Ha szisztematikusan dolgozunk rajta. Ismételgetjük magunkban, ha van szabadidőnk, vezetés közben, főzés közben stb.. akkor egy idő után már magabiztosan beszélünk nyilvánosság előtt. Miért van ez? Azért mert annyiszor ismételtük, hogy elhittük.

A gondolataink kihatnak az egészségünkre is. Hatással vagyunk az egész testünkre. Kimutatható tény, hogy a pozitív beállítottság, a humor, nevetés, jó hatással vannak az egészségre. Erősítik az immunrendszert. Az ember képes arra, hogy parancsra sírjon is akár, pusztán a gondolatai erejével. Színészeknek ezt is oktatják. Gondolataink tükröződnek a testünkben. A stresszes gondolatok például rongálják a belső szerveinket is. Elsősorban a szívet. Nagyon sok hasonló példát írhatnék még.

Itt le is zárhatnám, mert itt van az a pont, amit már nem lehet fizikailag bebizonyítani. Azért még egy lépés hátra van:

A CSELEKVÉS

A Vonzás Törvényét, a gyakorlatban lehet megtapasztalni. Hogy a konkrét eredményt, mérni tudd, TUDATOSAN KELL TEREMTENED.

Itt jön a Törvény második része:

FIZIKAILAG NEM BIZONYÍTOTT

Nem tudjuk bizonyítani a következő állításokat: A valóságodat te teremted. Minden eseményt, te vonzol az életedbe. Még azokat is amiket véletlennek tekintesz..Mindent kivétel nélkül. A Világegyetem és annak Törvényei annyira összetettek, hogy logikusan nem lehet elmagyarázni a véletleneket. Például, hogy miért én vonzottam be az autóbalesetet egy másik autó miatt..hiszen véletlenül voltam PONT ÉN, PONT OTT..?? De véletlenek nincsenek. Ha bizonyítékokat akarsz találni a saját életedre, akkor alkalmazd a fent leírt önszuggesztió módszert.

Dolgozz a céljaidon, ismételd magadban őket és ami a legfontosabb CSELEKEDJ!…egy idő után észre fogod venni azt a bizonyos nem bizonyított dolgot. Észreveszed majd, hogy a tapasztalataid olyanok lesznek, mintha forgatókönyvet írnál. Mindenki elkezdi a neki szánt szerepet játszani. Lehetőségeket vonzol magadhoz. Minden dolog az általunk véletlennek mondott megjelenési formában fog az életedbe kerülni. Megfigyelheted, hogy mindenhol a saját gondolataiddal szembesülsz. Itt van az a pont amikor már nem kell bizonyíték a Vonzás Törvényének a létezésére, hiszen saját életed fogja ezt bizonyítani.

Eddig is a véletleneidet TE vonzottad magadhoz. Azért nem hiszed ezt el, és nevezed véletlennek, mert nem tudatosítottad a gondolataidat. Így nem is emlékezhetsz, mire irányítottad a figyelmed. Egy biztos: Jelenlegi körülményeid, múltbeli gondolataid következménye. ”


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“A tudatos teremtés kétségei” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Tetszik ez a gondolkodásmód , és egyre inkább hajlók ezekre ..
    Jó ,hogy van ember aki nem azzal halmozza el a világhálót ,hogy mennyire rossz élni és mennyi dolog fáj és még mennyi fog.Örömmel olvastam szép napot =))

  2. Ebben az új vallásban, a vonzás törvényében még nem vagyok képes hinni, ahogy semmilyen más vallásban sem (ezért is örülök annak, hogy nem kereszteltek meg), de ennek ellenére igyekszem pozitívan gondolkodni.

    Én nem ebben a megfoghatatlan “bevonzásban” hiszek, hanem a cselekvésben: ha vannak céljaink és teszünk értük, akkor elérhetjük őket. De találtam a cikkben egy nagyon jó gondolatot: “Hiába történik valami szörnyű dolog velünk, ha nem akarunk nyugtalankodni miatta, akkor el kell fordítanunk a figyelmünket, egy másik gondolatra ami pozitívabb, és így válik majd uralkodó gondolattá.” Ez egy kicsit az univerzális problémamegoldó módszeremre emlékezetet: “A jót élvezd, a rosszat vagy változtasd meg vagy felejtsd el!” (Nem linkelem a módszert még egyszer, mert az már spam lenne, de linkeltem már a legfrissebb oldalon, egy vendégblogger bejegyzésénél. Valami olyasmi volt a cím, hogy Pozitív emberek negatív gondolatai… A “pozitív” és “negatív” szavak benne voltak, az biztos.)

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..