A vonzás törvénye és a cselekvés

  • Sumo

Amióta a Titok című film és könyv megjelent a piacon, sok embernek megváltoztatta az életét, ugyanakkor sokakat össze is zavart. Több millióan látták már a filmet, olvasták a könyvet, azonban mégsem történt semmilyen változás, az emberek nem lettek boldogabbak, nem lettek sikeresebbek. Mindössze 5%-ra tehető azoknak a száma, akik a vonzás törvényét a gyakorlatban is tudatosan felhasználják. A többi 95% csak szórakoztatja magát. A vonzás törvénye kimondja, hogy minden ember egy élő mágnes, amely magához vonzza a gondolataival és érzelmeivel összeillő rezgéseket. Egyszerűbben mondva: olyan életet élünk, amelyet bevonzottunk magunknak. Pont.


Ezt el lehet fogadni anélkül is, hogy az ember örökösen azon vitatkozna, hogy a vonzás törvénye létezik-e, vagy sem. A kérdés ugyanis nem ez. A lényeges kérdés az, hogy az emberek letudják-e győzni a lustaságukat, vagy sem, annak érdekében, hogy elkezdjék a gyakorlatban is megvalósítani azt amire vágynak. A vonzás törvénye csak akkor működik hatékonyan, ha mozgásban vagy és dolgozol.

A vonzás törvénye rajongók ösztönösen a csodára várnak – legalábbis azok, akik félreértelmezik ezt a törvényt -. Arra várnak, hogy hipp-hopp a semmiből megjelenik a pénztárcájukban 1 millió forint, ami csak úgy véletlenül teleportálódott oda, anélkül, hogy azért bármit is tettek volna. Aztán észreveszik, hogy ez így nem működik, és kijelentik, hogy a vonzás törvénye nem működik, mitőbb egy átverés az egész. A vonzás törvénye csak lehetőségeket ad, amelyeket vagy megragadsz, vagy nem. Gazdagságot szeretnél, de még nem kaptad meg? Gondolkozz el rajta vajon mi ennek az oka, mielőtt kijelentenéd, hogy a vonzás törvénye nem működik. Mire vársz, talán arra, hogy a sültgalamb a szádba repül? Arra várhatsz, ugyanis az egész nem így működik.

A vonzás törvénye mellett működik a kölcsönösség törvénye is: ki mint vet úgy arat. Nem arathatsz anélkül, hogy vetettél volna. Gondolj csak bele, hogy milyen unalmas lenne az élet, ha bármi amit csak kívánsz, csak úgy egyszerűen az öledbe hullana. Az élet elveszítené az értelmét, és fogalmad sem lenne arról, hogy milyen a siker érzése, hiszen ha mindent azonnal egy varázsütésre megkkaphatnál, megunnád az életedet. Persze, biztosan vannak olyanok akik most ezt olvasva, vitába szállnának velem, mert, hogy ez ellentmond a vonzás törvényének. Azzal érvelnek, hogy be tudsz vonzani dolgokat anélkül, hogy megszenvednél érte. Mégis ki mondta, hogy a kemény munka és a szenvedés azonos egymással? Lehet keményen dolgozni, anélkül is, hogy szenvednél, sőt egyenesen élvezheted is a munkát, ha kellően erős benned a motiváció.

A legtöbben tehát klisékkel dobálóznak, és fogalmuk sincs arról, hogy mi a lényeg. Elvesznek a részletekben. Szokták mondani, hogy a lehetetlen nem létezik, tehát, ha ők úgy döntenek, hogy munka nélkül valósítanak meg bármit is az életben, akkor az is lehetséges. Azonban ne felejtsd el, hogy lehetetlen cselekvés nélkül sikereket elérni. A lehetetlennek tartott dolgokat csak akkor tudod lehetségessé tenni, ha cselkedsz az ügy érdekében, különben semmi esélyed!  Így már világos a képlet?

A félreértések abból fakadnak, hogy akik nem értették meg igazán a vonzás törvényét, azok arra várnak, hogy azonnal sikeresek lesznek. Szerintük elég az, ha ábrándoznak róla, az interneten fórumokat olvasnak  a vonzás törvényéről, elbeszélgetnek másokkal, de ezen kívűl semmi mást nem csinálnak. Sokak számára a vonzás törvénye csak egy hobbi. Amikor úgy érzik, kikapcsolódásra vágynak, akkor leülnek, bekapcsolják a dvd lejátszót és megnézik a Titok című filmet. Mivel az egész film egy nagyon figyelmesen összerakott remekmű, ezért az embereket el tudja szórakoztatni. Kétségtelen, hogy utána nagy vágyat éreznek arra, hogy megváltsák a világot, azonban  a lelkesedésük alábbhagy, amikor szembesülnek azzal, hogy bizony ezért erőfeszítéseket is kell tenni.

Nem az a baj tehát, hogy valaki megnézi a filmet, mert az kétségtelenül felpezsdíti az emberek vérét, hanem az ami utána következik. A Titok rajongók 90%-a nem lép tovább a következő szintre, a cselekvésre. Akkor meg mi értelme van annak, hogy megnézik a filmet? Az egész csak kikapcsolódás számukra, ennyi. Ha pedig így van, akkor ostobaság másnap arról panaszkodniuk, hogy a vonzás törvénye nem működik, hiszen ők már kívülről fújják a törvényt, de mégsem úgy alakul az életük, ahogyan azt szeretnék?

Hát persze, hogy nem úgy alakul, hiszen a film hatása hamar lecseng, és ők ugyanoda mennek vissza dolgozni, ugyanazokkal az emberekkel találkoznak tovább, ugyanúgy pletykálnak, ugyanazokat az emberi drámákat játsszák le, mint azelőtt. Nem tesznek semmit a változás érdekében. És miért nem? Azért, mert a változás fájdalommal, és kényelmetlenséggel jár, egészen addig, amíg a folyamat végbe nem megy. A vonzás törvénye ellát téged ötletekkel, váratlan lehetőségekkel, véletlen találkozásokkal és minden más egyéb dologgal, amire csak szükséged van. A cselekvés része azonban hátra van, és azt csak te tudod megtenni, senki más.

Mi a célod azzal, hogy ezt a bejegyzést olvasod? Szórakozásra vágysz, vagy, tényleg a gyakorlatban meg akarod tapasztalni az úgynevezett “sikert”?  Ha ez utóbbi a célod, nyugodtan elhiheted nekem, hogy ezért cselekedned kell. Fel kell emelned a feneked a székről, és neki kell kezdened még ma. Ne várj sokat, tervezd meg az útat, és indulj el rajta még ma! Ne várj holnapig mert, akkor szintén halogatni fogod a dolgot, és így soha az életben nem fogod megvalósítani a céljaidat. Bízz a vonzás törvényében, mert mindig működik, figyelj a jelekre és CSELEKEDJ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..