Előbb a főétel, utána a desszert

  • Sumo

A munka a főétel, a desszert a lazítás. Munka után édes a pihenés. A pihenés azonban a munka előtt is kellemes, viszont eléggé kellemetlen dolog, ha munka helyett pihensz. Ha megérted ezt az elvet, nem fogsz többé önbizalomhiányban szenvedni.

Tegyük fel, hogy a következő két órában tévét akarsz nézni.  Ha ezt azelőtt teszed, hogy befejezted volna a munkádat, akkor nem lessz kedved utána dolgozni. Egyébként az emberek többsége mindig a desszertet eszi meg elsőként. Minden jó dolgot az életben ki kell érdemelni. Nincs olyan féltve örzött titok amelyeket csak a sikeres emberek tudhatnának.

Az a különbség a sikeres és sikertelen emberek között, hogy a sikeres emberek megtesznek olyan dolgokat is amelyeket a sikertelenek sosem. Úgy mint például korán felkelnek, dolgoznak hétvégén, egészségesen táplálkoznak, dolgoznak még akkor is, ha fáradtak…és így tovább. A desszertet legutoljára hagyják. A desszert sokkal édesebb, ha utoljára eszed meg, mintha azzal kezdenéd az étkezést.

Alakítsd ki magadban azt a szokást, hogy először keményen megdolgozol a sikerért és csak azután ünnepelsz. Sokkal jobban fogod élvezni a munkád eredményét, ha úgy érzed, hogy azt megérdemelted. Minél fegyelmezettebb vagy, annál több sikerélményben van részed. Mindig emlékeztesd magad arra, hogy minden öröm az életben édesebb, ha azt kiérdemelted.

Isteni érzés átélni azt, amikor valamit kitartó munkával megvalósítasz és, utána nyugodt lelkiismerettel ünnepelheted meg azt. Az önfegyelem szépsége abban rejlik, hogy pontosan úgy működik mint egy izom. Minél többet edzed, annál erősebbé válik. És minél erősebbé válik, annál nagyobb pozitív hatást képes kifejteni az életedre. Ne feledd: előbb a munka, utána a szórakozás!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..