Élvezd az életet!

  • Sumo

Eljött az idő, hogy végre te is élvezd az életet! Itt az ideje, hogy végre az élet szép dolgaira és örömeire figyelj. Az élet lényege az élvezet és az öröm. Ha megvizsgálod az életedet, könnyen észreveheted, hogy mindent azért teszel, hogy jól érezd magad. Határozd el, hogy mától fogva az élet minden pillanatát élvezni fogod. Az életben az a legszebb, hogy élünk. Ne foszd meg magad az örömtől és a boldogságtól azzal, hogy az élet negatív oldalát figyeled csak. Való igaz, hogy rengeteg szörnyűség történik a világban, ugyanúgy mint ahogyan, rengeteg jó dolog is.

Tőled, függ, hogy az élet pozitív, vagy negatív oldalát szemléled. Az is lehet, hogy az élet hozzád eddig mostoha volt, és balszerencsék sorozata jellemezte eddig életedet. De tudnod kell, hogy nem szabad feladnod, amíg ezen a Földön élsz, hogy boldogan tapasztald meg az életedet. Tégy meg mindent annak érdekében, hogy élvezd, ahogyan ebben a fizikai testben tevékenykedsz.

Ismerd fel, hogy az élet nem más, mint egy játék, amiben nincs veszíteni valód. Semmi veszíteni valód sincs azzal, hogy élsz, sőt inkább nyerni tudsz vele. Gondolj csak bele, hogy amikor megalapozod a családod jövőjét még életedben, tudod, hogy halálod után a gyerekeidre száll mindaz amiért dolgoztál egész életedben. Most is úgy gondolod, hogy nincs értelme az életnek?

Ha valódi szeretetteljes emberként élsz akkor halálod után is szeretettel fognak emlékezni rád. Mi az amit veszíthetsz, ha élsz? Attól félsz netán, hogy meghalsz? A haláltól való félelem az, ami megakadályoz téged abban, hogy felszabadultan élvezd az életet. Ha folyamatosan attól rettegsz, hogy mikor halsz meg, nem tudsz helyesen és nyugodtam viselkedni. A haláltól nem kell félned, mert az élet elkerülhetetlen része. És a halál lehet szép is nem csak félelmetes.

Hogyan szeretnél inkább meghalni, úgy hogy tudod, mindent megtettél az életedben amit csak tudtál, vagy bűnbánóan fogsz feküdni szeretteid társaságában, és az elszalasztott lehetőségeidet fogod siratni? Ha valóban élvezettel éled az életedet, meg fog szűnni a haláltól való félelmed is. Csak azok félnek a haláltól, akik tudják, hogy nem teljesítenek maximálisan. Nem úgy élik az életüket, ahogyan élni tudnák, nem elégedettek önmagukkal, és a legfontosabb, háborog a lelkük.

Felszabadultan élvezd az életet amíg élsz, utána már nem tudod ebben a fizikai testben. Nem az a lényeg, hogy csak pozitív dolgokat tapasztalj meg az életben, hanem az, hogy kaptál érzéseket, amikkel érzékelni tudod a fájdalmat is éppúgy mint az örömöt. Hát nem csodálatos az, hogy érezni tudsz? Milyen hatalmas is az emberi lélek, adj hálát a Természetnek, hogy épségben fel tudod fogni a világ rezgéseit, át tudod érezni mások érzéseit, együtt tudsz érezni a szomorkodókkal, és együtt tudsz örülni a boldog emberekkel.

Ez a színes kontraszt az, ami miatt élvezetes ezen a bolygón élni. Az életet te is tudod élvezni még akkor is, ha fájdalmas élettapasztalataid vannak, látszólag kilátástalan helyzetben élsz. A körülményeid fogva tarthatnak téged fizikai valódban, de a lelkedet senki és semmi nem tudja rabul ejteni. A lelked szabad mint a madár, és oda szárnyalhatsz ahol csak lenni akarsz.

Az élet élvezetét is meg kell tanulni. Sajnos megtanultuk elfelejteni, hogy lelkünk is van. Amíg nem teszed rendbe a saját lelkedet, sosem leszel képes arra, hogy örömteli életet élj. Szabadítsd fel magad a rabláncaidból, és mindig emlékeztesd magad arra, hogy bármilyen rossz helyzetben is vagy, képes vagy kiszabadulni onnan a gondolataid erejével. Senki nem tudja befolyásolni azt, hogy mit érezz, és mit gondolj valamiről. Nem lehet parancsra érezni és gondolni.

Ha a legnagyobb problémáid egyike más emberek zsarnoki magatartása, akkor jó ha tudod, hogy ezek az emberek sosem tudnak téged valóban irányítani, hiszen a lelked nem tudják lefoglalni. Ha ezt tudod, és elfogadod azt, hogy erős vagy, az emberek meg fognak változni körülötted. Nem fognak már szekálni, mert olyan erős pozitív kisugárzásra teszel szert, mint ami kevés embernek adatik meg.

Amikor eljutottál erre a pontra, az első bizonyosság az lesz, hogy 100%-ban te uralod az életed tapasztalatait, mégpedig azzal, hogy a gondolataiddal és érzéseiddel mit váltasz ki a külvilágból. Amikor megérzed ezt a hatalmat, már képes vagy teljes odaadással élvezni az életedet, hiszen tudod, hogy semmi sem történik véletlenül. Ha éppen a negatív tapasztalatokat akarod eltávolítani az utadból, akkor azok el is tűnnek. De ez csak akkor fog megvalósulni amikor teljes mértékben el tudod azt hinni, hogy képes vagy erre.

Pozitív lelkiállapotban jobban és hatásosabban fogod végezni a feladataidat, a munkádat. Türelmesebb és megértőbb leszel a családoddal szemben. Jobbnál jobb lehetőségeket fogsz vonzani az életedbe, csodálatosabbnál csodálatosabb dolgok fognak veled történni. Rá fogsz eszmélni, hogy létezik egy világ, ami csak a valóban önmagukkal összhangban levő embereknek nyilvánul meg.

Ehhez az kell, hogy szabadítsd fel magad, és őszintén lelkesedj az élet iránt. Tégy meg mindent, hogy élvezd azt. Ebben semmi sem korlátoz téged, csak esetleg saját magad. Amint elkezded élvezni az életet, észre fogod venni, hogy minden vágyad könnyedén, és zökkenőmentesen válik majd valósággá..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..