Győztesek vs Vesztesek

  • Sumo

alt 1. Amikor a győztes követel hibát, azt mondja: „Hibáztam”, és megtanulja a leckét.

2. Mikor a vesztes követ el hibát,azt mondja: „Nem az én hibám”, és másokra hárítja a felelősséget. 2. Egy győztestudja, hogy az ellenségesség a legjobb tanító.

3. Egy vesztes áldozatnakérzi magát az ellenségesség előtt. 3. Egy győztestudja, hogy cselekvéseinek eredménye tőle függ.

Egy vesztes a balszerencselétezésében hisz.

4. Egy győztessokat dolgozik, de sok szabadidőt is teremt saját maga számára.

5. Egy vesztes mindig „nagyonelfoglalt” személy, akinek még az övéi számára sincs ideje. 5. Egy győztesegyenként száll szembe a kihívásokkal.

6. A vesztes kitér előlükés nem mer szembeszállni velük. 6. Egy győztesígéretet tesz, szavát adja és meg is tartja azt.

Egy vesztes ígéreteket tesz, denem ad semmi biztosítékot, és amikor hibázik, csak igazolásokat keres. 7. Egy győztesazt mondja: „Jó vagyok, és még jobb leszek!”

7. Egy vesztes azt mondja: „Nemvagyok olyan rossz, mint sokan mások.”

8. Egy győztes MEGHALLGAT,MEGÉRT és VÁLASZOL.

Egy vesztes csupán várakozik,míg rákerül a sor, hogy beszéljen. 9. Egy győztestiszteli azokat, akik többet tudnak, mint ő és megpróbál tőlük tanulni.

Egy vesztes ellenkezik azokkal,akik többet tudnak, mint ő és csak a hibákat veszi figyelembe. 10. Egy győztes valamiveltöbbért érzi magát felelősnek, mint csupán a munkájáért.

A vesztes nem vállal fel semmités mindig azt mondja: „Csupán a munkámat végzem.” 11. A győztesazt mondja: „Kell létezzen egy jobb út, hogy megcsináljam!”

A vesztes azt mondja: „Mindigígy csináltam!” 12. Egy győztesa megoldásnak egy része. Egy vesztes a problémánakegy része. 13. Egy győztesazt veszi figyelembe „hogyan néz ki a fal összességében”.

Egy vesztes a „téglát”veszi figyelembe, amit el kell helyeznie”. 13+1 Egy győztes,mint Te, megosztja ezeket a gondolatokat másokkal!

Egy vesztes önző és csak sajátmagának tartja meg. Forrás: tudatoshaztartas.hu

A cikk a szerző engedélye mellett lett kihelyezve a blogra:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..