Internetes időutazás

  • Sumo

“Hova rohanunk ennyire? Miért van az, hogy hirtelen ilyen gyors lett minden?” Ezeket a kérdéseket tettem fel magamnak a napokban. Elgondolkodva kicsit rájöttem, hogy teljesen tőlünk függ, hogy hogyan érzékeljük az idő múlását. Egy nap mindenki számára 24 órából áll. Senki nem kap ennél többet, vagy kevesebbet. Ennyiből kell gazdálkodnunk. Pont. Akkor mégis miért van az, hogy csak úgy repül az idő? Megpróbáltam erre magyarázatot keresni a saját életemen belül, és azt hiszem sikerült rátapintanom a lényegre.

Megfigyeltem, hogy azokon a napokon,amikor a legtöbbet “lógok” az interneten, sokkal gyorsabban érzékelem az idő múlását. Amikor belépsz a virtuális világba, az időérzékelés csapdájában találod magad. Eltelhet három óra is amit te csak egy órának érzékelsz. Ez valószínűleg azért van, mert az emberi agy, még nincs “kiképezve” a mai gyorsuló világ érzékeléséhez. De akárhogyan is van, meg kell tanulnunk ezt kezelni, különben elrohan mellettünk a világ, és észre sem vesszük. Valamikor  régen, sokkal nyugisabb volt…mondják az idősebb emberek. És lehet, hogy igazuk is van.

De most a jelen pillanatban élünk, jelenkori technika mellett, és alkalmazkodnunk kell hozzá. Mit tehetünk tehát azért, hogy az időt újra normális sebességgel érzékeljük? Töltsünk minél kevesebb időt internetezéssel. Ezt esetenként nem könnyű megoldani, hiszen az emberi kíváncsiság nehezen tud ellenállni a végtelen sok információtömegnek ami a világhálón van.

Ne feledd, a virtuális világban háromszor olyan gyorsan telik az idő, mint a való életben. Valójában nem is az idő telik gyorsabban, hanem az időérzékelésünk zavarodik meg…és ezt a zavart csak úgy tudjuk megszüntetni, ha újra elkezdünk “létezni” a való világban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..