4 válaszban “Ki korán kel, aranyat lel!”:

 1. Évi

  … a koránkelő emberek sokkal sikeresebbek, mint azok akik későn kelnek fel….
  Elég szomorú, h így van :(

 2. _Gozi

  Ez a “koránkelnijódolog” egyénfüggő. Pl.: én szeretek sokáig fent lenni, mert olyankor tudok igazán kikapcsolni. Olyankor már letudtam a házimunkát, sima munkát, tudok más dolgokkal foglalkozni. Ennek persze egyenes következménye, hogy reggel nem tudok/szeretek korán kelni. Ami esetemben azért nem baj, mert este már elintéztem mindent, úgyhogy nyugodtan belefér egy óra plusz alvás. A dologhoz hozzátartozik az is, hogy az alvásigényem nem több 6 (max. 7) óránál. :)
  Egy jótanács olyanoknak, akik nem koránkelő típusok, későn mennek aludni, és nagy az alvásigényük, viszont valamilyen oknál fogva (ált. munka) korán kell kelniük: az a lényeg az alvásnál, hogy mindig valahányszor másfél óra legyen. Pl.: ha hajnali kettőkor még dorbézolsz, de mondjuk 7-kor már fel kell kelned, akkor ne 7-kor, hanem fél 7-kor kelj, mert az 4 és fél órára jön ki, ami ugye 3 x 1,5 óra. Állítólag másfél órás ciklusokból áll az alvás, és ha ezt megszakítod kevésbé leszel pihent.
  Későn fekvőknek pedig a forró tejet fahéjjal tudom ajánlani. Indián módszer, álmatlanságra kiváló.

 3. Sanyee

  Két kérdésem lenne. Első nap, szombaton feltudtam kelni 5-kor. Viszont délben akárhogy is ellenkeztem bárhova ültem/álltam/feküdtem elaludtam. Vasárnap azt hiszem nem ébredtem fel ébresztőre, mivel 7-kor ébredtem. De ugyanez lett az eredmény. Hétfőtől meg délben kelek, és már nem is megyek le futni úgy mint szombaton. Csak első nap csináltam jól. Gondolom a megoldás, hogy korán aludjak. Mivan akkor ha nem tudsz aludni? Csak nagyon későn…

  A másik kérdés ami nem egészen ide tartozik. Márton nem tudod hogyan lehet több leckét rövid idő alatt megtanulni? Magolás nélkül, mert egyenlőre csak úgy tudom. Erre milyen lehetőségek vannak? villámolvasás,stb…?

Hagyjon üzenetet

Kővess!
keresoptimalizls