Kiemelkedni a tömegből

Kiemelkedni a tömegből

 • Sumo

Egyik formája a kiemelkedésnek, ha ismert személyekké válunk. Valamilyen módon nagy nyílvánosságot kapunk, elég egy tévészereplés és máris címlapon vagyunk. A kiemelkedés azonban nem csak a “celebeknek” jár. Kiemelkedhetsz anélkül is, hogy nagy nyílvánosságot kapnál. Lehetsz, átlagon felüli ember akkor is, ha az utcán senki sem ismer rád.

Kiemelkedhetsz a tömegből még ma, ettől a pillanattól kezdve, ha úgy döntesz, hogy ezt megteszed. Na, de mit is jelent kiemelkedni a tömegből? Van egy képvilágunk, amelyekkel az átlagembereket szoktuk jellemezni. Az átlagemberek azonban nem feltétlenül negatív, unalmas emberek. Nem jelenthető ki tehát az, hogy ha átlagos vagy, akkor értéktelen is vagy. Élhetsz átlagos emberként, ha saját választásodból teszed, és boldog vagy. Ha ez a helyzet veled, akkor ne erőltesd magadra az éppen aktuális trendeket, miszerint elhiszed, hogy mindenáron reflektorfénybe kell kerülnöd ahhoz, hogy elégedett életet élhess.

Az érem másik oldalán találhatóak azok az emberek, akik újfajta életmódra vágynak. Arra vágynak, hogy kiemelkedjenek a tömegből, az átlagemberek világából, és más életet éljenek, mint a nagy többség. Az, hogy mi az átlagos, és átlagon feletti a társadalomban elég csak megvizsgálni a különböző demográfiai adatokat. Azonban mielőtt ezt megtennéd, tedd fel a kérdéseket magadban azzal kapcsolatban, hogy milyen vágyaid vannak, amelyeket valóra kívánsz váltani.

Tegyük fel, egyik legfőbb vágyad az, hogy vonzó testalkatod legyen, akkor figyeld meg, hogy ez jellemző-e az átlagemberekre vagy sem. Többnyire nem ez a helyzet, az átlagemberek általában túl lusták ahhoz, hogy vonzó testalkatukért tegyenek is valamit, ezért biztosra vehető, hogy annak érdekében, hogy a célodat elérd, másképpen kell viszonyulnod a célodhoz, mint az átlagemberek. Ebből a szempontból tehát átlagon felüli szokásokat kell kialakítanod magadban. Ilyen például az, hogy rendszeresen eljársz futni. Ez egyáltalán nem jellemző az átlag emberekre. Hogy a dolgot megkönnyítsd magadnak, keress olyan példaképeket, akik már elérték a céljukat, hogy vonzó testalkatuk legyen.

És mi van akkor, ha az a célod, hogy tehetős, milliomossá válj? Nézz körbe és döntsd el te, hogy ez jellemző-e az átlagemberekre? Ha úgy találod, hogy nem, akkor azt jelenti, hogy másképpen kell a pénzügyeidre tekintened, mint az átlagemberek. Ha ugyanúgy gondolkodsz a pénzről, mint ahogyan az “átlagos” szomszédod, vagy az “átlagos” járókelő az utcán, akkor biztosra veheted, hogy rossz úton haladsz, mert hiába vágysz a gazdagságra, elérhetetlen a számodra, mivel átlagos a gondolkodásod a pénzzel kapcsolatban.

Ahhoz, hogy gazdagságban élj, meg kell tanulnod úgy szemlélni a dolgokat, ahogyan azok a gazdag, tehetős emberek teszik, akik már birtokában vannak a gazdagságnak. Ők nem úgy gondolkodnak a pénzről, mint az átlagemberek. Ha úgy gondolkodnának, nem lennének gazdagok. És, ha elkedezdenének “átlagosan” gondolkodni a pénzről, akkor hamarosan elszegényednének. Ez biztos.

Kiemelkedni a tömegből tehát csak úgy lehet, ha először gondolati úton emelkedsz ki, és elkezded egy magasabb nézőpontból nézni a dolgokat. Ehhez azonban szakítanod kell az átlaggondolkodással, és átlagon felüli módra kell kapcsolódnod.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Kiemelkedni a tömegből” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Márton!
  A nagy szinkronizátor megint működött! Tegnap ért meg bennem az elhatározás, hogy írok a témáról a saját blogomban. Erre tessék, itt van, és ennél jobban én sem tudtam volna megfogalmazni!
  Gratulálok, jó ez a poszt!
  Kérlek, engedd meg, hogy áttehessem a saját blogomba!
  Debreceni Zoltán
  Gazdagodás Akadémia tréner

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..