Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia
az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják),
a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:
1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében.
Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amÃg
számuk több milliárdra fel nem szaporodik.
Amikor
egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy
nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek
nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a
kimutatható mennyiséget.
2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még
ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.
3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy
elpusztÃtsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok
elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.
4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt
jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak
szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és
életmódbeli tényezők.
5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat
megszüntethessük, az étrend megváltoztatásá-ra és étrend-kiegészÃtÅ‘k
bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerÅ‘sÃteni immunrendszerünket.
6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan
növekvÅ‘ ráksejteket, de ezzel elpusztÃtják a csontvelÅ‘ben, a bélrendszerben,
stb. lévÅ‘ egészséges sejteket is, sÅ‘t egyéb szervek: a máj, vese, szÃv, tüdÅ‘
stb. – károsodását is okozhatják.
7. A sugárterápia, miközben elpusztÃtja a ráksejteket,
elégeti, roncsolja és károsÃtja az egészséges sejteket, szöveteket és
szerveket.
8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti
a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó
alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.
9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe
túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a
beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és
komplikációknak.
10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek
mutációval ellenállóvá válhatnak, ami meg-nehezÃti elpusztÃtásukat.
Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a
szervezet más részeire.
11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek
kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez,
amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.
A ráksejtek táplálékai:
a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel
megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a
ráksejteket. A cukorhelyettesÃtÅ‘k, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful
stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes
cukorhelyettesÃtÅ‘k, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy
nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon
kis mennyiségben. Az asztali só kifehérÃtésére vegyszereket használnak. Jobb
megoldás a tibeti só.
b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen
a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej
megvonásával, esetleg helyette édesÃtÅ‘szer-mentes szójatej (nÅ‘i nemi hormon
elÅ‘anyaga miatt – fitoösztrogén tartalmú – csak nÅ‘knek) fogyasztásával a
ráksejtek éhezni kényszerülnek.
c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú
étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és
kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat,
növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike
ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.
d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű
gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket
tartalmazó étrend segÃt a szervezetet átállÃtani lúgos kémhatású
környe-zetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot
is tartalmazó ételekbÅ‘l. A friss zöld-séglevek biztosÃtják az élÅ‘ enzimeket,
amelyek könnyen felszÃvódnak, és 15 percen belül eljutnak a sej-tek
szintjére, hogy táplálják és erÅ‘sÃtsék az egészséges sejtek növekedését. Az
egészséges sejtek épÃté-séhez szükséges élÅ‘ enzimek bevitele érdekében
próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle
zöldségbÅ‘l, ideértve a babcsÃrát is!). Azon kÃvül, naponta két-három
alkalommal fogyasz-szon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius
elpusztulnak.
e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas
a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. VÃz! Csak
tisztÃtott, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal
és nehézfémekkel szennyezett csapvÃz bejutását a szervezetünkbe. A
desztillált vÃz savas, ezért tanácsos kerülni.
12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a
szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó
emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódá-sát
okozza.
13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől
való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadÃt fel,
amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben
lévÅ‘ ölÅ‘sejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztÃthassák.
14. Egyes táplálék kiegészÃtÅ‘k felsorakoznak az immunrendszerben
(antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsÃrsavak stb.),
hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek
elpusztÃtását. Más táplálék kiegészÃtÅ‘k, mint pl. az E-vitamin köztudottan
apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a
normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkÃvánatos vagy
felesleges sejtektől.
15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proaktÃv és
pozitÃv szellemiség segÃt a rák ellen harcolóknak, hogy túlélÅ‘kké
válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az
elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi.
Tanuljunk meg szeretet-teljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk
meg lazÃtani és az életet élvezni.
16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A
napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segÃt több oxigént
eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami
bevethetÅ‘ a ráksejtek elpusztÃtására.
Végül még néhány praktikus tanács:
– Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
– Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtÅ‘be.
– Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.
Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban
tette közzé a hÃrlevelei útján. A dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltÅ‘
hatásúak, elsÅ‘sorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkÃvül mérgezÅ‘-ek az
emberi testsejtek számára. Ne tegyünk vÃzzel telt műanyag palackot a
fagyasztóba, mivel a mű-anyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr.
Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program
keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a
dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára.
Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegÃteni műanyag
edényben.
Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A
zsiradék, a hÅ‘hatás és a műanyag kombi-nációja dioxint szabadÃt fel, ami
bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta,
hogy használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek
melegÃtéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a
félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a
csomagolásból valamilyen más edénybe. A papÃr nem rossz, csakhogy nem
tudjuk, mit tartalmaz a papÃr. Biztonságosabb, ha üveget használunk.
Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a
papÃredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a
dioxin-probléma volt. Azon kÃvül a műanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha
a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a
nagy hő hatására a mérgező anya-gok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és
belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papÃrtörölközÅ‘-vel inkább.
Ezt a cikket mindenkinek küldd el, aki fontos az életedben!
És nem is irta: Sipos Márton .. hanem csak fordÃtotta .. 🙂
Igen Gábor. Valóban. De nem fordÃtottam, hanem bemásoltam a netrÅ‘l, mert terjesztették. A leÃrtakkal teljes mértékben egyetértek, saját tapasztalatból beszélek.