Kreatív problémamegoldás

  • Sumo

Mindennap szembesülünk váratlan problémákkal amelyeket azonnal meg kell oldanunk.  A problémákat csak úgy lehet megoldani, ha több részre feldaraboljuk.

1. Határozd meg az igazi problémát.

Az emberek gyakran összekeverik a probléma okát, a probléma következményeivel. Az okok csak ritkán észrevehetőek, a következmények pedig ott villognak az orrunk előtt.

Meg kell találnod a problémák gyökereit, hogy tisztában légy azzal, hogy miért is következtek be. Ha az a problémád, hogy nincs elég pénzed, akkor meg kell találnod ennek az okait is.

Lehet, hogy rosszul kezeled a pénzt, túl sokat költekezel, vagy ami még rosszabb szerencsejátékkal veszíted el a pénzed.
2. Miután sikerült meghatározni a probléma okát, készítsz listát a lehetséges megoldásokról.

A legtöbb esetben többféle képpen meg lehet oldani egy problémát. Vegyél elő egy papírt és tollat, és kezdj el papíron gondolkodni. Másoktól is kérhetsz segítséget akár.

Ha már van egy jó listát, ennek segítségével meg tudod határozni, hogy melyik számodra a megfelelő megoldás.

3. Csak olyanoktól kérj segítséget, akikben maradéktalanul megbízol.

A legjobb, ha azonos beállítottságú embereket kérsz meg, hogy segítsenek neked. Így nagyobb az esélye, hogy neked tetsző megoldásokat tudnak neked javasolni.

4. Ha megtaláltad a megfelelő megoldást amely hosszú távon is célravezető, akkor hozd meg a döntést és kezd el megoldani a problémát.

Ha már meghoztál egy döntést, vállald is a következményeit, akár jó, akár rossz.  Ha a dolgok nem úgy jönnek össze ahogyan eltervezted, ne hibáztasd magad. Te mindent megtettél azért, hogy megold a problémád, tehát nincs okod arra, hogy bűntudatod legyen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..