Légy aktív egész nap!

  • Sumo

Vannak napok amikor úgy érzed, hogy majd kicsattansz a lelkesedéstől. Korán kelsz, és még a délelőtt folyamán végzel a legnehezebb feladataiddal. Annyira be vagy indulva, hogy senki sem tud megállítani. A nap végén pedig teljesen elégedetten és csodálatosan érzed magad. Azonban vannak olyan napok is, amikor egyszerűen nem tudsz egyről a kettőre lépni. Nincs semmihez sem kedved, ráadásul minden amibe belekezdesz, rosszul sül el.
Már délelőtt van és még sehol sem tartasz, nem tudtál semmit sem befejezni, sőt még bele sem kezdtél. De ne add fel, ha ilyen helyzetben találod magad! Vannak módszerek arra, hogy mégis produktívan fejezd be a napodat. A következő öt lépést betartva, te uralhatod az egész napodat!


1. Ne engedd meg magadnak, hogy bepánikolj. Szánj pár percet arra, hogy felmérd a helyzetedet. Észre fogod venni, hogy sok esetben nem is olyan súlyos a helyzet, mint ahogyan azt első látásra gondoltad. Mérd fel, hogy eddig mi az amit sikerült megcsinálnod, valamint, hogy mit kell ahhoz tenned, hogy behozd a lemaradásodat.

2. Válassz ki egy fontos feladatot amelyet be is tudsz fejezni. Válassz egy olyan tennivalót, amelyet, ha elvégzel, elégedetten tudsz majd este lefeküdni aludni.

3. Szánj rá egy órát, hogy csak és kizárólag erre a dologra fókuszálod a figyelmed. Egy óra elegendő arra, hogy jelentős haladást érj el.

4. Szabadulj meg minden zavaró tényezőtől, amelyek akadályozhatnak abban, hogy teljes mértékben a dolgaidra tudj koncentrálni. Kapcsold ki a telefonod egy időre, az e-mailjeided pedig csak a nap végén nézd meg. Mond meg a kolegáidnak, hogy csak akkor zavarjanak, ha valóban fontos dolgokról van szó.

5. Ösztönözd magad arra, hogy kihozd magadból a lehető legtöbbet. Készíts listát azokról a dolgokról, amelyeket még aznap el akarsz végezni, és dolgozz rajtuk maximális energiával.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..