Mérd fel az erősségeidet!

  • Sumo

Soha nincs elég időnk arra, hogy mindent elvégezzünk, amit elterveztünk. A legfontosabb dolgokra azonban mindig kell időt szánnunk. Egyetlen nap alatt nem eheted meg a tó összes békáját, de lenyelheted a legnagyobb és legrondábbat. Érdekes módon, ha kifutsz az időből, és súlyos következményekkel jár, ha nem fejezed be a feladatod, mindig jut elég idő arra, hogy befejezd. Még akkor is elvégzed, ha korán kell fölkelned és késő estig dolgoznod ezért. Ahogyan a színészek szokták mondani “Ne aggódj a premierre készen lesz!”

Egy átlagos irodai alkalmazott asztala tele van még el nem olvasott, de olvasásra váró iratokkal, még meg nem írt, de megírásra váró e-mailekkel. Nincs esélyed utolérned magad, legfeljebb arra lehet reményed, hogy a legfontosabb teendőiddel végzel. Ahhoz, hogy a valóban legfontosabb feladataiddal kezdhess kérdezd meg magadtól, hogy melyik az a tevékenység amit, ha elvégzel, a lehető legjobb eredményt produkálja a jelen helyzetben?

Ha nem tudsz önmagad egyedül dönteni, kérdezd meg a családodat, főnöködet, ismerőseidet, akikkel kapcsolatban állsz. Második kérdésként kérdezd meg magadtól: “Mi az amire csak én vagyok képes, és ha a legjobban teljesítek javítok a jelen helyzeten?” Ez egy nagyon személyes kérdés, és, ha te nem teszed meg, akkor senki nem fogja helyetted. Mindenki jó valamiben. Mérd föl magad, és határozd meg, hogy mi az amiben nélkülözhetetlen vagy. Addig várj, amíg meg nem születik a konkrét válasz. Annyit kell tenned, hogy amint megszületett a helyes válasz, azonnal kezdj neki a megvalósításnak!

Harmadik kérdés: “Hogyan tudnám most éppen a legjobban kihasználni az időmet?” Tedd föl magadnak naponta többször ezt a kérdést, és mindig a helyzetnek megfelelően cselekedj kezdve a legfontosabb dologgal.

A lista első feladatával kezdj, és a másodikkal még ne törődj. Élj egy sajátos időzárban, amivel kizársz minden mást a külvilágból.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..