Mert megérdemled

 • Sumo

Csak úgy leszel képes nagy dolgokat elérni, ha őszintén úgy érzed, hogy megérdemled azt, amire törekszel. Ezzel nem csak pozitívabban, hanem még gyorsabban is közelítesz a céljaid felé. Amiről esetleg úgy érzed, hogy nem szolgáltál rá, vizsgáld meg, hogy ennek mi lehet az oka. Lehet ez a saját lelkiismereted, vagy lehet az önbecsülés hiánya.

A meg nem érdemeltettség érzése azonban leginkább a saját lelkiismeretünk által szokott megnyilvánulni. Ha így van, mindig oda kell rá figyelnünk, mert valószínűleg tényleg nem érdemeltünk meg valamit, nem dolgoztunk meg érte, csak úgy az ölünkbe pottyant.

Az önbecsülés hiányából fakadó negatív érzés, hogy megérdemelsz-e valamit, vagy sem, általában ritkábban fordul elő. Az emberi természet úgy van megalkotva, hogy a kreativitásban, a cselekvésben leli az örömét. Jó érzéssel tölt el minket, ha előre haladunk az életben, sorra oldjuk meg az előttünk álló kihívásokat. Aki teljes mértékben megtesz mindent a céljai elérése érdekében és nem a kerülőutakat keresi, természetes módon érzi, hogy megérdemelte azt amit kapott. Amennyiben mégis az önbecsülés hiánya okozza a meg nem érdemeltség érzését, mélyebben kell kutakodni a lélekben, hogy megtaláljuk ennek az okát. Sok esetben ez lehetett egy trauma, vagy negatív gondolati befolyás, amely a tudatalattiban rögződött és nehezen lehet tőle szabadulni. Annál is inkább fontos ezekre a jelekre odafigyelni, mert ez választ adhat olyan kérdésekre is, hogy miért nem vagyunk mindig felhőtlenül boldogok, még akkor sem, amikor az életünkben minden rendben van.

A világ meglehetősen színes hely abban a tekintetben is, hogy sétálnak az utcán olyanok, akik megérdemlik azt, amit kapnak az élettől, és sétálnak olyanok is, akik nem szolgáltak rá minderre. Első ránézésre talán úgy tűnik, hogy azok boldogulnak jobban, akik kerülőutakkal, manipulációval jutnak hozzá olyan dolgokhoz, amelyeket meg sem érdemelnek. Ez azt jelentené, hogy a világ felfordult és igazságtalan hely lenne? Nem igazán van így, ugyanis az élet mindenkinek azt adja vissza, amit belefektetett.

Ki mint vet, úgy arat. Nincs kivétel. A kívülálló szem számára sok minden rejtve van, ezáltal téves következtetéseket vonunk le az életről, és benne egyes emberekről. Aki tisztességtelen úton jut hozzá olyan dolgokhoz, mint például a pénz, az csak ideig-óráig fog nyugodtan aludni éjszakánként. Az emberi természet alvás közben a legártatlanabb és legtisztább, és a lélek ilyenkor tudatalatt jelzi, hogy valami nincs rendben. Még olyanok esetében is akik lelkiismeretlenek, mert tudják a lelkük mélyén, hogy nem szolgáltak rá arra amit kaptak, és ez gyötörni fogja őket, még akkor is, ha ezt tudatosan nem is érzékelik. Ez aztán problémákat okozz, a pénz úgy folyik ki a kezeikből,mint a víz. Meggondolatlanul költekeznek, kaszinóznak ugyanis a pénzük mögött nincs valódi munka, pusztán erkölcstelenség, így nem is tudják, hogyan kell pénzzel bánni. Ha tudnák, akkor tisztességes úton válnának gazdaggá, nem lennének motiváltak az erkölcstelenségre. Ha mindezek nem is történnek meg, az élet pofonokat fog osztani, és váratlanul fog a pénz kifolyni a kezeik közül. Ez olyan biztos, mint ahogyan a nap keleten kél fel, és nyugaton megy le, minden áldott nap.

Szolgálj rá arra, amit kapsz az élettől, és álmod békés lesz, ébrenléted pedig derűs. Ha képtelen vagy csöndben leülni fél órán keresztül, ha idegességgel tölt el az egyedüllét, ez azért van, mert a tudatalattid figyelmeztet valamire, és te ellenállsz neki. Menekülsz a dolgok valóságától. Megfigyelheted, hogy egyes emberek betegesen keresik a társaságot, mindent megtesznek, csak hogy ne maradjanak egyedül önmagukkal. Chatelnek, buliznak, telefonálnak, mindent megtesznek azért, hogy társaságban legyenek. Vannak akik meggondolatlanul párkapcsolatból párkapcsolatba menekülnek, mert így mindig szeretve érzik magukat. Ezek az emberek, ha autót is vezetnek, mindig szól a háttérben a zene, vagy a rádió.

Ezzel szemben figyelj meg egy olyan embert, aki intenzíven megdolgozott valamiért és éppen most aratja le munkájának gyümölcsét. Szinte kenyérre lehet kenni, relaxált, nyílt, pozitív, mosolygós és kedves. Éjszaka nyugodtan alszik, már nem igényli a rádió monoton háttérzaját sem, csak élvezi a létezést. Ez az élet valódi arca. A sikerélmények fontosak mindenki számára. Sikerélményekben pedig csak azoknak lesz részük, akik úgy érzik megérdemlik azt, amit befektetett idejük és energiájukért cserében kaptak.

Ha ajándékot adsz valakinek, mindig növeld benne a fontosság érzését. Tudja az illető, hogy miért kapja tőled, és azt is, hogy azt megérdemli és rászolgált. Ha így adsz ajándékot, jobban fogja érezni magát a bőrében. Más esetben, ha csak kötelességből a zsebébe nyomsz valakinek ötvenezer forintot, mert mondjuk éppen a keresztfiadról van szó és úgy teszed, mintha a fogadat húznák, ő ezt úgy fogja felfogni, hogy nem érdemelte meg amit kapott, és nem lesz tőle boldogabb sem.

Ha te kapsz az élettől váratlan ajándékokat, amelyekre nem vagy felkészülve, mindig fel kell nőnöd hozzá. Ha nagy pénznyereményre teszel szert és szegény vagy, akkor el kell kezdened a pénzhez való beállítottságodat megváltoztatni, és olyanná kell változtatnod, mint amilyen a gazdagok mentalitása. Ha viszont szegény gondolkodásmóddal kezdesz el eszeveszettül költekezni, hamarosan elveszíted minden pénzed, sőt még az is lehet, hogy hatalmas tartozást fogsz felhalmozni. Figyelj oda ezekre a jelenségekre, ugyanis ezek mind azt mutatják, hogy amit az ember nem érdemel meg az élettől, az olyan gyorsan tűnik el az életéből, mint a szélvész.

Mindig dolgozz meg mindenért, ugyanis ezzel a boldogságérzés többszörösét fogod megtapasztalni. A lusta, kerülőutakon járó ember középszerű, besavanyodott és korlátolt gondolkodású lesz, ez pedig állandó frusztráltságot fog okozni. Az aki ténylegesen megdolgozik mindenért, kiegyensúlyozott, optimista és jókedvű emberré válik.

Szolgálj rá a megelégedettségre és az élet nem lesz hozzád hálátlan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Mert megérdemled” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Üdv!

  Sokszor szoktam olvasgatni a blogodat, és tényleg van benne igazság, nem mondom. De sajnos akárhogy próbálkozom az életemet másképp elképzelni, nem tudom, mert napról napra újabb és újabb akadályok gördülnek elém, akárhogy is próbálnám az életemet más és más irányba elindítani. Sikeresen elvégeztem egy iskolát, minden pozitívan és becsületesen végeztem, és ez volt a baj. A munkatársak nem ilyenek voltak, így úgy elintézték a jövőmet, hoghy ebbe a munkakörbe sehova sem tudok már az életbe visszamenni, magyarán a tanulás kárbaveszett. Aztán mentem tovább…újabb munkahely de már más foglalkozás körében. 1 évig tartott , a munkahely nem lett volna rossz, csak az emberekkel volt a baj akik nap mint nap lenézték a munkánkat, és a fizetés sem volt rózsás. Ezután külföldre mentem, ahol szintén 5 hétig kerestem munkát, nem gondoltam arra, hogy nem találok, mert mindenki talál, s találtam. Na azon a munkahelyen 15 percig tartott a munka, mert gyűlölték a magyarokat, én voltam a csapatban az egyetlen külföldi munkaerő, s negyed óra múlva a főnök közölte, hogy ők nem külföldi munkaerőre vágynak, menjek vissza a munkaközvetitőhöz keressek mást. A munkaköüzvetitő nem közvetitett ki máshova, és sehol máshol nem találtam munkát. Hazajöttem, itthon vagyok, munka nélkül, és cél nélkül. Ezen kivűl a hétköznapi életben is ugy van, ha valami jó lenne, biztos jön a negatív dolog aznap vagy utána való nap. Gondolok itt olyanra hogy anyagilag stabilizálom magam szülöi segitséggel, de sajnos ők se tudnak mindenben segiteni, végre ér egy kisebb szerencse, valamilyen pénz formájában, rögtön másnap elromlik az autóm és azt a pénzt költhetem javításra. Szerelmi életben ugyanez. 4 és fél éves kapcsolatot megszakitottam, mert nekem nem volt megfelelő. Persze azóta visszasírom, mert barátnőt találnék, de őszintét és hűségeset, mint az a bizonyos kapcsolat sajnos nem jön össze. Így nincs senki aki bátorítana a nehéz órákban. Tehát mindig és mindig akadály gördül elém, és így nehezen látom potzitívan a világot. Mi lenne szerinted számomra a kiút?

 2. Üdv Zénó23!

  A változás a gondolataink megváltoztatásával kezdődik. Egyedül azt tudjuk teljes mértékben, minden körülmények között uralni. Másrészről pedig, minden hátrányban, rossz tapasztalatban megvan a tanulság, a pozitívum amelyet magadévá tettél. Adott esetben rájösz dolgokra, hogy mik azok amelyek fontosak, és nem fontosak az életedben. Egy-egy krízis helyzet a figyelmed a jelenre kényszeríti, vagyis két lábbal a földre kényszerít, és reálisan látod a dolgokat. A kényelem nem előnyös az embernek hosszú távon, mert nem tanul belőle. Vedd ezeket tanulópénznek, leckének. Ha ezzel a mentalitással tekintesz a problémáidra, akkor úgy érzed, hogy nyertél valamit a tapasztalatodból, amely a jövőben még a hasznodra válhat.

  Ami a szaktudást illeti. Egy percig se gondold azt, hogy amit megtanultál az fölösleges. Sosem az, a tudást ne csak pénzben mérd. A tudás felszabadít, segít téged jobban átlátni a világ dolgait. Ha nem egyéb, legalább az agyad dolgoztattad. A szaktudásod megvan, és vannak tapasztalataid is.

  Nem könnyű a helyzeted, de az élet nem is erről szól. Nem arról szól, hogy a problémákat megszüntesd, hanem hogy sikeresen legyőzd azokat. Kihívások elé vagyunk állítva nap mint nap. Tedd meg amit tudsz az adott napon, többet nem tehetsz. De ne engedd meg a gondolataidnak hogy lesajnáljon téged. Helyezd a fókuszodat a megoldásokra, még akkor is, ha látszólag nincs megoldás. Ha felkészíted az agyad a megoldásra, váratlanul meg fog érkezni, a megfelelő időben. De utána cselekedned kell. Ha most a helyedben lennék, nehezen viselném a helyzetet, ahogyan Te is. De azt javasolnám neked, hogy a sikert, a boldogságot ne a pénzben mérd. Amit ebből a helyzetből nyerhetsz, azok a tapasztalatok. Ezeknek birtokában segítségére lehetsz másoknak, akik hasonló helyzetben vannak, vagy akár tapasztalataidra támaszkodva tanácsokat is adhatsz nekik. Vannak sokan, akik mások kárán tanulnak. Én a helyedben kezdetben elkezdenék írni egy blogot arról, hogy mire lehet számítani egy korrupt munkahelyen, és külföldön munkát keresve. Ha segítesz másoknak a tapasztalataiddal, lesznek majd olyanok, akik ezt bőségesen meghálálják majd neked. :))

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..