Pozitív lelki beállítottság

  • Sumo

A világon élt valóban sikeres emberek képesek voltak kialakítani magukban a pozitív lelki beállítottságot olyannyira, hogy teljes mértékben el tudták űzni a fejükből a negatív és aggodó gondolatokat. Kifejlesztették magukban azt a már gyerekesen pozitív tulajdonságot, hogy teljes mértékben a Gondviselésre bízáták magukat, és minden helyzetben a legjobbat várták el.

A pozitív lelki beállítottság a karizma egyik alaptétele. A legtöbb ember negatív lelki beállítottságú, és ha megfigyeled őket, láthatod, hogy nem rendelkeznek személyes vonzerővel. Ki tart vonzónak egy félénk, aggódó, negatív embert?Ki kell alakítanod a jelenben élést, olyannyira, hogy ne legyen időd arra, hogy a jövődön aggódj. Fogadd el, hogy a világon minden a megfelelő helyen, időben és megfelelő módon történik. Ha sikerül ezt a beállítottságot elsajátítanod, akkor csak figyelned kell azt a sok csodálatos dolgot ami megjelenik az életedben.

Egy idő után észre fogod venni, hogy minél lazább vagy, annál könnyebben fognak megtörténni a dolgok amiket el akarsz érni. És minél inkább erőlködni fogsz annál nehezebben.

Ennek egyszerű oka van. A gondolataink a legkevesebb erőfeszítésnél válnak valósággá. Azt is észre fogod venni, hogy gyakran maguktól oldódnak meg számodra kellemetlen helyzetek, anélkül, hogy ezért bármilyen tudatos erőfeszítést tennél. Ezt az állapotot csak az tudja igazán elképzelni, aki már tapasztalta. Ha már megtapasztalod egyszer is, nem lesz szükséged logikai fejtegetésekre, mert a pozitív gondolatok hatása azonnal hatni fog az életedre.

Minden negatív érzelem blokkolja az elmédet, és ha negatív gondolatok kavarognak a fejedben, a teljesítményed is csökkenni fog. Ezenkivűl egészségi károsító hatásai is vannak, szóval, ha nem akarsz korán meghalni, hagyj fel a negatív gondolatokkal, és tanulj meg pozitívan élni.

Nem könnyű ezt az állapotot  magadévá tenni, főleg a legelején, de ne add fel, ha kitartasz, learathatod a sikereket ezt garantálom.

21 nap alatt képes leszel kialakítani magadban a pozitív lelki beállítottságot. Ahogyan gondolkodsz az a szokásaid eredménye, éppen ezért -mint minden szokás – alakítható, vagy teljesen törölhető. Huszonegy nap alatt kialakítható egy teljesen új szokás, ha azt megfelelő módon, szisztematikusan gyakoroljuk. Három hét elég ahhoz, hogy ezek a tevékenységek tartósan rögzüljenek a tudatunkban.

Határozd meg, milyen jellemvonásokat akarsz kialakítani magadban. Magabiztos, bátor, szenvedélyes, elszánt, humoros? Írd le magadban, és 21 napig játszd el mintha rendelkeznél ezekkel a tulajdonságokkal. Ne feledd, ha 21 napig állandóan ismételsz valamit, az szokásként fog rögzülni a tudatodban. De vannak szokások, amiket pár nap alatt képes lehetsz elsajátítani, de az olyanok esetében amik egy egész életen át beléd vésődtek, nem tudod megváltoztatni pár nap alatt.

Három hét alatt a világ legnegatívabb emberéből a világ legpozitívabb emberévé válhatsz. Feltéve, ha van elegendő önfegyelmed, és kitartasz a célod mellett.

Az új szokások kialakításán kívül gyakorlod a türelem szokását. A türelem is olyan valami ami gyakorlattal fejleszthető. Ha türelmetlen vagy, akkor kitűzheted célul azt, hogy türelmes emberré válsz. A siker egyik szabotőre a türelmetlenség, ami nem más mint az agy sietsége. Fogadd el, hogy egy új életmód kialakítása nem következik be egyik napról a másikra, és ha türelmesen kitartasz szándékaid mellett, akkor eléred a sikert. Türelem nélkül nem megy. Az, hogy három hétig képes vagy összpontosítani már nagy haladást mutat.

Sok ember azért nem változik, mert hónapról hónapra, évről évre ugyanúgy gondolkodik, ugyanazt teszi mindent ugyanúgy csinál. De nem kell ennek így lennie, te döntesz, hogy változtatsz, vagy sem.

” Ha olyannak látom magam ma, mint amilyen a múltban voltam, a múltam újjá születik és a jövőmmé válik.” ( William James )

Ha nagyszerű jellemvonásokra kívánsz szert tenni, akkor három hétig erre a képre kell fókuszálnod, és irányításod alá veszed az életedet. Azzá válsz, amilyen gondolatokat táplálsz önmagad iránt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Pozitív lelki beállítottság” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. Jó napot! Azért írok, mert nekem már sikerült valahogy elérni ezt az állapotot, és egy éven keresztül tartottam is, de most megint hanyatlófélben vagyok :/ Mit tehetnék?

  2. A pozitív lelki beállítottság ugyanolyan változékony, mint a negatív lelki beállítottság.Ha átlendülünk a negatívitásba, nem kell megijjedni. Tudatosítani kell, és mindent megtenni azért, hogy, ha csak egy fokkal is, de derűsebben lásd a világot.

  3. Ez csak 21 nap alatt sikerülhet? 14 nap alatt?

    “Huszonegy nap alatt kialakítható egy teljesen új szokás, ha azt megfelelő módon, szisztematikusan gyakoroljuk.”

    És mit értsek szisztematikus gyakorlás alatt?

  4. Ha egy új szokást akarsz kialakítani gyakorolnod kell. Határozd el például azt, hogy minden reggel 7 órakor felkelsz. Tedd ezt annak ellenére, hogy nincs hozzá kedved. Ez a gyakorlás. Egy új szokást csak akkor tudsz kialakítani, ha a már megszokott életviteleden változtatsz. Ez persze kellemetlen az elején, és fáradságos, de csak így érhetsz célba.

  5. Persze, hogy igen. Nagyon sok szokást elsajátítottam már. Amúgy minden szokást gyakorlással tanul meg az ember, csak éppen nem tud róla. Minden szokásodat gyakorlással sajátítottad el. Nos, itt csak arról van szó, hogy ahelyett, hogy a véletlenre bíznád a személyiséged megváltoztatását, tudatosan is befolyásolhatod. Erről szól a dolog.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..