Rocky Balboa motivációs üzenete

Rocky Balboa motivációs üzenete

  • Sumo

Rocky Balboa szájából a következő tanács hangzott el: ‎”Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért, ami jár és közben viseld el a pofonokat. Ne mutogass másra. Ne mondd, hogy nem Te vagy a hibás, hanem ő vagy ő vagy akárki, ez gyáva duma, és Te fiam nem vagy gyáva. Te jobb vagy annál!”

Mit üzen ezzel nekünk Rocky? Azt mondja talán, hogy nyalogasd a sebeidet, és panaszkodj, ha sérelem ért? Aligha. Nem célravezető az, ha folyamatosan az ellenfeledre mutogatsz, hogy “mert ő miatta van az egész, és ezért utálom.” Lehet, hogy így van, azonban elég, ha egyszer szembesülsz ezzel a ténnyel, nem kell folyamatosan ezt ismételgetni.

Saját lelki nyugalmad érdekében a fókuszpontodat ne az általad vélt probléma okára fordítsd, hanem a megoldásra. Amikor már bekövetkezett a baj, teljesen értelmetlen folyamatosan felidézni annak az okát. A kihívás amivel szembenézel lehet roppant igazságtalan és fájdalmas, mégis jobban jársz, ha a cselekvésre fordítod inkább az energiádat, és kordában tartod az érzelmeidet.

Készülj fel, hogy közben pofonokat fogsz kapni. Főleg, azokban az esetekben, amikor egy olyan összetett problémával van dolgod, ahol mások rosszindulata rajtad csattan ki, és nehezen viselik azt, hogy szembeszállsz velük az igazságodért. Készülj fel, hogy pofonokat fogsz kapni, és ne lepődj meg ezen. Ne kezdj el siránkozni azon, hogy márpedig ez milyen igazságtalan. Abban a helyzetben nincs idő ezen gondolkodni. Amint elkezdesz “lelkizni”, elveszíteted a csatát.

Ráadásul a nagy rácsodálkozások mások gazemberségére eléggé naiv dolog, hiszen azt feltételezed, hogy, ha valaki egyszer keresztbe tett neked, akkor, valószínűleg nem fog többet. Ne csodálkozz! Az emberi butaság határtalan, és lehet, hogy egy buta emberrel van dolgod, akinek az egyetlen fegyvere a mentális, vagy fizikai erőszak, és emberileg egy nulla. Szóval vívd meg a harcot, ha kell, legyen az bármi az életedben, de ne riányálj, mint ahogyan átlagemberek tennék hasonló helyzetben.

Rocky a folyamatos rinyálást gyávaságnak hívja, vagyis, azt, ha valaki  folyamatosan azt hangoztatja, hogy ez a hibás,vagy az a hibás. A gyáva ember ugyanis tudatosan, vagy tudat alatt mentséget keres arra, hogy ne nézzen szembe a problémáival, ehelyett másokat hibáztat. Lehet igaza is, de attól ez még gyáva magatartás. Ezzel gyakran vagyunk így mindannyian, hiszen a mások hibáztatásra való hajlam, néha automatikusan jön elő. De attól még gyávaság.

Miért gyáva az, aki másokat hiáztat? Azért, mert az ember könnyen tud csámcsogni a múltban elszenvedett sérelmein, nyalogatva a sebeit. Könyebb dolog gyávának lenni, mint felvenni a kesztyűt. Érdekes megfigyelés az is, hogy aki hosszú ideig tart magában sérelmeket, akár még rákbetegséget is okozhat magának, pusztán lelki okok miatt. Érdemes tehát odafigyelni, mert az élet megbünteti azokat, akik nem élnek összhangban a világgal, és a dolgok természetével. A gyávaság pedig egyáltalán nincs összhangban azzal, amit Életnek nevezünk.  Ha tehát, tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg érte!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..