Sorsfordító döntések

Sorsfordító döntések

  • Sumo

Mindanyiunk életében vannak sorsdöntő pillanatok amikor fogadalmakkal erősítjük meg a jövőbe vetett hitünket, bizalmunkat. Ilyenek rendszerint az újév első napja, a születésnapunk, keresztelő, amikor befejezzük az iskolát, vagy házasságot kötünk.. Ezek azok a pillanatok amelyek új kaput nyitnak életünkbe, amikor még járatlan új útra lépünk. Felvértezzük magunkat reménnyel, felvállaljuk vágyainkat. Végiggondoljuk mit szeretnénk elérni, megélni.

Sokszor ezeket az eseményeket rítussal, valamilyen szokással, cselekedettel is megerősítjük a vágyak beteljesülése érdekében. A legtöbb ilyen alkalom elengedhetetlen része a koccintás, a gyertyagyújtás, hogy a hozzánk közel állókkal megosztjuk ünnepünket. Ezek igazi emlékezetes pillanattá teszik ezeket, amik így már maradandó kellemes emlékeink lesznek. Fontos ez mert így, tudat alatt is megmaradnak bennünk ezek, és hatnak ránk a jövőnkben.

Az ünnep pillanatok mélyebb értelme még fontosabb, vagyis a tudatosság és az akarat megerősítése. A tudatos elmélyülés, a vágyott cél átérzése, szinte átélése, hinni, tudni, hogy megtörténik. Végiggondoljuk, mit hogyan cselekedjünk, milyen buktatókra figyeljünk a siker érdekében. Mert jövőnk kulcsa bennünk rejlik, mi magunk vagyunk akik a jövőnket megalkotjuk lépésről lépésre. Ha tudatosak vagyunk, és igazán akarunk jó eséllyel képesek vagyunk megvalósítani elképzeléseinket. Meg fogjuk találni minden körülmények között a lehetőségeket, az esélyeket, a megoldásokat. Hisz tudnunk kell, még az is a sorsának kovácsa aki nem meri felvállalni a cselekedeteiért a felelősséget és másokra hagyja a döntéseket, csak ezek az emberek sodródnak, álmodnak, és nem cselekednek, csak várnak, hogy megtörténjen az ami nélkülük, az akaratuk és tudatos cselekvésük nélkül csak kevés eséllyel sikerülhet.

Tehát bátran álmodjunk nagyot, álmainkból szőjünk terveket, terveinket akarattal, kitartással váltsuk valóra. Életünk nagy forduló pontjainál álljunk meg és pecsételjük meg döntéseinket. Így az ünnepi, alkalmi, fogadalmi esemény nem csak felszínes, csillogó emlékként, hanem valós és mély tartalommal bíró fontos, nagy hatást gyakoroló történés lesz, életünk mérföldköve, mellyel döntésünket megszenteltük és kifejeztük sikeres, boldog jövőnkbe vetett hitünket.

*

Orbán Anikó weboldala: www.mezeskalacsajandekok.hu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Sorsfordító döntések” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Orbán Anikónak üzenem, hogy ez a 2 cikk pontosan arról a B tervről szól, amit Gazdóf Réka: A pozitív gondolkodók negatív pillanatai című írásával kapcsolatban emlegettem, és most kellett ez a 2 cikk megerősítésnek. 🙂

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..