Egy reakció érkezett erre (“Szenvedés vs Élvezet”).

  1. Vargáné Orbán Anikó

    Az egyik legnagyszerűbb megtapasztalás önmagunkkal szemben amikor legyőzzük saját magunkat, legyen az lelki, tudati, vagy akár fizikai síkon. Amikor határainkat feszegetve, olykor borotvaélen táncolva, de elérjük az áhított célt. Igen ez gyakorta megerőltető és szenvedéssel fizetjük meg az árát. Ezek az eredmények azonban megérik, a fáradságot. Önmagad legyőzésével igazi értékeket alkothatsz, melyekkel nemcsak környezeted, kapcsolataid, szakmai előmeneteled vagy anyagi javaid gyarapodnak, hanem tapasztalataid, önbecsülésed, magabiztosságod is!
    Amikor a szándékod elég erős, akaratod és motivációdra támaszkodva vállalod a szenvedést. Kezdetben nagy önfegyelemre és erős elszántságra van szükséged, de idővel megtapasztalod az alakulóban lévő eredményt, és majd átesel a holtponton is. Ez lesz az a pillanat, amikor megtapasztalhatod az élvezet és a szenvedés közötti fontos kapcsolatot, mely valóban nagyszerű minőség: a SZENVEDÉLY erejét! Ettől fogva úgy érzed mindenre képes vagy, ha kellene a sarkaiból is képes lennél kifordítani a világot, és nincs ami megállíthatna célod elérésében. Óriási élmény amikor megérzed akaratod, tudatosságod, cselekvőképességed, alkotóerőd, intelligenciád, hited hatalmát, mellyel megteremtheted a vágyad tárgyát! Ezután a tudatod irányításával, az önmagadból szárnyra kelt szenvedély hajtóerejével már egyenes az utad a célodig. A szenvedély átsegít minden akadályon és elmossa a határt befektetésül szánt szenvedés és cél megvalósulása felett érzett öröm között. Most már csak azon kell őrködnöd a tudatod irányítása alatt tartsd a szenvedélyed erejét, mert a felszabadult alkotó energiáidat képes lehetsz akár önmagadat kizsarolva kibontakozni hagyni. Egyensúlyban tartott tudatosság és szenvedély kéz a kézben óriási segítőd bármily igazán vágyott és akart célod megvalósításában. S, ha a szenvedély útitársad szenvedésed már szinte élvezet, míg elérsz a célig.
    És tudjuk, mindig az út a fontos, nem a cél, noha egy jól bevégzett feladat felett érzett akár mámoros pillanat élvezése sem elhanyagolandó! 😉
    Szóval szenvedj és harcolj tudatosan és szenvedéllyel a legnagyobb élvezetekért s főleg önmagad és céljaid megvalósításáért!

Hagyjon üzenetet

Kővess!
keresoptimalizls