Vedd fel a kesztyűt, nézz szembe a konfliktushelyzetekkel

  • Sumo

Amint elkezded megváltoztatni az életedet, különféle kellemetlenségekkel is találkozni fogsz. A változás kellemetlenségekkel jár együtt, ezt jó, ha már most elfogadod ezt a tényt. Le kell mondanod olyan dolgokról is amelyek eddig kellemesek voltak számodra, és ez fájdalommal is jár, de emlékezz, ezeket meg kell tenned. A sikert nem adják ingyen, és csak akkor érhetsz el bármilyen sikert is, ha hajlandó vagy felvállalni a vele járó kellemetlenségeket is. De ilyen kellemtlenségeket tapasztalhatsz másokkal kapcsolatban is.

Amikor a körülötted lévő emberek észreveszik, hogy valami új dologba kezdesz bele, mindent megtesznek azért, hogy lebeszéljenek a cselekvésről. Lehet, hogy simán hülyének néznek, amikor bejelented nekik, hogy márpedig te új életet fogsz kezdeni. Esetenként még a barátaidat is el fogod veszíteni. Igen, ez egy ilyen kellemetlen feladat. Ha nem vigyázol, mások szkepticizmusa megakadályozhat abban, hogy véghez vidd amit elterveztél.

Hogy mindezt elkerüld, tégy lakatot a szádra. Ne beszélj arról, hogy mit akarsz elérni, hanem csak csináld. Ne a szád járjon hanem a kezed! Tedd amit tudsz, ott ahol vagy, azzal amid van! Ha a saját utadat járod, akkor teljes mértékben te osztod be a saját szabadidődet, nem dirigál neked senki. Azonban ebben az esetben is találkozol majd kihívásokkal, mert, ha nincs elegendő önfegyelmed, hajlamos vagy ellustúlni.

A siker kellemetlenségekkel jár, és az is közéjük tartozik, hogy kedved ellenére való döntéseket hozz meg. Lehet, hogy legszívesebben elmennél a haverokkal bulizni, ugyanakkor fontosabb dolgod is van,ha éppen valamelyik célod megvalósításán dolgozol. Itt a döntést teljes mértékben te hozod meg. Dönthetsz úgy, hogy elmész szórakozni a haverokkal, és jól érzed magad, vagy dönthetsz úgy is, hogy ez alatt az idő alatt inkább megerőlteted magad és megcsinálod az egyik projektedet, ami sok pénzt hoz neked.

Mint már említettem, a körülötted lévő emberek, a családod, barátaid, ismerőseid  elállhatják az utadat, ha nem vigyázol. Vannak dolgok amelyekre fel kell készülnöd, hogy bekövetkezhetnek:

1. Ki fognak nevetni

2. Elhagynak a barátaid

3. Kritizálni fognak

4. Haragudni fognak rád

5. Irigyelni fognak.

6. Szánalmasnak fognak tartani

7. Győzködni fognak arról, hogy miért nem vagy képes valamit megcsinálni

8. Emlékeztetnek majd a múltbéli szerencsétlenkedéseidre

9. Megpróbálnak megalázni

10. Fenyegetőzni fognak

Ezek mindenhol így működnek, valami miatt az emberek többségét kifejezetten irritálja, ha az ismerősük, barátjuk elkezd sikeres emberré válni. Ezeket tehát tudatosítanod kell, mielőtt bármibe is belefogsz. Nehogy feladd barátom! Azért élsz ezen a világon, hogy megvalósítsd mindazokat a dolgokat amelyekre vágysz. Szerencsére arra is képes vagy, hogy kiállj a saját igazad mellett, és bármi áron is, de haladni tudsz a céljaid felé.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Vedd fel a kesztyűt, nézz szembe a konfliktushelyzetekkel” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Márton!
    Most találtam rá erre az írásra és úgy érzem, mintha nekem írtad volna.Az életem talán
    a legnagyobb változása előtt állok és a bölcs szavaid nagyon jól jöttek.Minden sorát megszívlelem,
    és megpróbálok helyesen cselekedni.Köszönöm

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..