Vedd körbe magad pozitív emberekkel

  • Sumo

Madarat tolláról, embert barátjáról lehet felismerni. Sokan nem is tudják, hogy mennyire tudnak befolyásolni minket a körülöttünk lévő emberek. Mivel alapvetően utánzással tanulunk, nagyon könnyen elsajátítjuk a környezetünkben látott magatartásformákat is. Ha időnk nagyobb részét pozitív, lelkes emberek társaságában töltjük, akkor mi is pozitívvá válunk, ha pedig  nagyon negatív frusztrált emberekkel vesszük körbe magunkat, akkor mi is negatívakká válunk.

Ha ki akarsz törni  abból a szürke világból amelyben elégedetlennek érzed magad, nézz körül és figyeld meg, hogy kik a barátaid, kikkel töltöd az időd nagy részét, és, hogy ezek az emberek leginkább negatívak akik folyamatosan csak panaszkodnak, vagy optimisták és van céljuk ami fele haladnak.

Fordítottál-e valaha időt arra, hogy megvizsgáld, milyen emberekkel veszed körbe magad? Ha még nem tetted meg, akkor itt az ideje. Ha elégedett és boldog életet kívánsz élni, olyan emberekkel kell körbevenned magad, akik segítenek elérned a céljaidat, és kerülnöd kell azokat, akik csak lehúznak a saját negatív szintjükre és ezzel visszatartanak.

Ne csatlakozz a “hát nem szörnyű??” csoportosulásokhoz. Ismerős helyzet, amikor emberek leülnek beszélgetni, és arról panaszkodnak, hogy ez nem jó, az nem jó, kibeszélik egymást, pletykálnak, és azzal versenyeznek, hogy ki tudja elmondani a legnegatívabb sztorit a társaságban. Fogadni mernék, hogy tudod miről beszélek, talán ma is láttál ilyen csoportosulásokat. Szóval, ha ilyen csoportokba botlasz a munkahelyeden, vagy az iskolában, igyekezz minél kevesebb időt tölteni velük. Töltsd hasznosan az idődet, ahelyett, hogy panaszkodnál, vagy irigykednél másokra fordítsd az energiáidat kreatív irányba.

Egyszerűen le tudod tesztelni az embereket, aszerint, hogy mennyire sikeresek, ha öt éven keresztül figyeled az életüket. Ha csak a szájuk jár, és semmi változást nem látsz az életükben öt éven át, akkor azt jelenti, hogy tipikusan vesztes gondolkodási szokásaik vannak. Öt év elegendő ugyanis arra, hogy egy rossz életstílust felváltsunk egy jó életstílussal. Ha ilyen emberek osztanak tanácsokat neked arról, hogyan kellene élned az életedet hagyd figyelmen kívűl őket. Csak a szájuk jár, de egy szalmaszálat nem mozgatnának meg a változás érdekében.

Légy nagyon szelektív az emberekkel kapcsolatban. Nem könnyű észben tartani a pozitív és negatív embereket, lévén, hogy több száz ismerősünk, barátunk, kolegánk van, akikkel naponta kapcsolatba lépünk. Erre van egy jó gyakorlat, aminek az elvégzésére tanácsos több időd is szánni. Végy elő egy darab papírt, és írd fel azokat az embereket, akikkel gyakran találkozol. Családtagok, rokonok, barátok, kolegák, mindenkit írj fel a listára. Amikor ezzel készen vagy menj újra végig a listán, és tegyél (+) jelet azokhoz a nevekhez akik, általában optimista, jókedvű, pozitív emberek, és tegyél (-) jelet azokhoz, akik többnyire csak az élet borús oldalát látják, egyszóval negatív emberek.

A következő lépés az, hogy csak azokkal az emberekkel tölts időt, akiknek a nevük előtt  (+) jel szerepel. Ezek az emberek nem fogják leszívni az energiáidat, nem fogsz lehangolódni a társaságukban, hanem inkább ellenkezőleg: feldobódsz tőlük. A listádon akadhatnak családtagok is negatív jelzésekkel, akikkel azért ha minimálisan is, de tartani kell a kapcsolatot. Ha nem tudsz valamilyen oknál fogva embereket kikerülni, akkor csak a legminimálisabb szinten konfrontálódj velük. Ne bonyolódj velük hosszas vitákba, ugyanis nem sok értelme van. Ezek az emberek szellemi vámpírok, akik csak leszívják az energiáidat. Nem érdemes velük többet foglalkozni.

Töltsd az idődet sikeres emberekkel, és te is sikeressé fogsz válni. Gondolj mindig arra, hogy sokkal jobb, ha egyedül vagy, mintha körbe vennéd magad negatív emberekkel. Tégy tudatos erőfeszítést arra, hogy keresd a pozitív beállítottságú, célorientált emberek társaságát.   Ne kapirgálj a tyúkokkal a sárban, ha sasokkal is szárnyalhatsz a magasban. Lépj egy szinttel magasabbra, és tartozz te is a legjobbak közé!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Vedd körbe magad pozitív emberekkel” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Egy kissé diszkriminatívnak érzem a cikk végét. A baráti társaságomban is van “szellemi vámpír”, de mivel az egyik legfontosabb ember számomra, én nem elfordulok tőle, épp ellenkezőleg, próbálom ráébreszteni, hogy rossz úton halad. Pl. többször tanácsoltam már neki, hogy olvassa a blogot.
    Mindamellett tökéletesen egyetértek a cikkel, “mosolyban és nevetésben” lehet mérni, hogy milyen társasággal van éppen az ember 🙂

    Sok sikert!

    Peti

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..